TIOR

Utilitatea holului

Indiferent de cât timp petreci acasă, este necesar să optimizezi fiecare colţişor al locuinţei: cum amenajezi holul de la intrare?

 

Primul criteriu după care vei organiza holul de la intrare (chiar şi dacă locuinţa ta are două sau mai multe intrări) este spaţiul de care dispui. Al doilea criteriu este camera de care se leagă acest hol. Al treilea criteriu este gustul tău, al patrulea criteriu este stilul arhitectural şi stilul de amenajări interioare şi tot aşa mai departe.

 

Ce poţi face cu holul de la intrare? Noi îţi vom oferi câteva sugestii dintre care tu poţi alege recomandările potrivite ţie şi locuinţei tale.

 

Cârlige îndemânatice

 

Când intri în casă, primul lucru pe care îl faci este să cauţi un loc unde să îţi laşi jacheta, cheile şi geanta sau rucsacul. Apoi trebuie să te descalţi şi să înlocuieşti încălţămintea de exterior cu papucii de casă.

 

Dacă nu ai foarte mult loc la intrare, rezumă-te la aceste necesităţi: fixează în perete cuie şi agăţători de diferite modele şi dimensiuni, fiecare cu scopul ei: câte un cârlig pentru haina fiecărui membru al familiei, câte o agăţătoare zdravănă pentru fiecare geantă (indiferent de tipul ei) şi o etajeră nici prea mare, nici prea mică pentru chei.

 

În partea de jos, trebuie să fie câteva rafturi încăpătoare pentru menţinerea ordinii la capitolul încălţăminte.

 

Decor simplu şi "la obiect"

 

Dacă întreaga locuinţă este amenajată într-un stil simplu şi discret, holul trebuie să fie la fel. Prin urmare, s-ar putea ca recomandarea ideală pentru nevoile tale să fie un dulap special în care să ai loc (în partea de jos) pentru încălţăminte, în mijloc să fie spaţiu pentru umeraşele pe care vă veţi agăţa jachetele şi gecile, iar în partea de sus să fie loc pentru căciuli şi genţi.

 

Spălătoria din drum

 

Ai un hol spaţios? Foarte bine, exploatează-l! Nu încerca să transformi holul în living decât dacă este vorba despre un living open space. Dacă ai loc pentru amenajarea separată a livingului, atunci holul tratează-l ca atare. Nu ar fi perfect să intri în casă vara şi să poţi băga direct la spălat hainele transpirate? Dacă îţi doreşti acest lucru, spălătoria instalată în hol ar fi un vis devenit realitate.

 

Indiferent de ocupaţie sau de sex, toată lumea vrea să aibă hainele curate şi frumos mirositoare. Acest lucru ar fi mai uşor dacă ai avea instalată la tine acasă o adevărată spălătorie: o maşină de spălat rufe şi una care să le stoarcă – este de ajuns, pentru început. Ideal ar fi să stai la curte sau să ai un balcon unde să poţi lăsa hainele la aerisit sau la uscat dacă mai sunt încă jilave după ce le scoţi din uscător.

 

Dacă îţi mai rămâne spaţiu, poţi aşeza tot aici şi maşina de spălat vase, deşi este posibil să îţi doreşti ca pe aceasta să o păstrezi în bucătărie.

 

Loc de pază

 

Ai un câine? Trebuie să ieşiţi cât mai des la plimbare! Dar ce te faci când afară este vreme ploioasă şi e ud şi nămol? Tu de poţi descălţă şi poţi continua să umbli prin casă, dar câinele trebuie să te aştepte în hol până te schimbi cu hainele de scandal, pentru a te întoarce şi a-l lua pe sus până la baie. Doar nu vrei să îţi umple casa de urme de lăbuţe pline de noroi. Amenajează-i pe hol un culcuş primitor şi uşor de curăţat unde să te aştepte cât te pregăteşti.

 

Un decor asortat cu vremea

 

Poţi decora holul şi în aşa fel încât să îl schimbi în funcţie de anotimp: iarna ai nevoie de un loc potrivit pentru depozitarea patinelor, ski-urilor sau a snowboard-ului, toamna îţi trebuie un suport pentru umbrele şi pelerinele de ploaie, vara ai nevoie de un suport pentru umbrelele de soare sau undiţe, iar primăvara ai nevoie de un loc pentru paletele de tenis. Până la urmă, acesta este genul de hol cel mai plăcut, nu-i aşa?

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI