TIOR

Usi negre in interior? De ce?

În mod obişnuit, probabil că nimeni nu ar alege toate uşile din casă în negru. De ce ai face-o tu? Astăzi îţi vom oferi câteva motive pentru a alege uşi negre în interiorul casei tale. Am mai discutat şi despre rolul general al negrului în amenajările interioare, şi despre vopsirea tavanului în negru. Haide să discutăm şi despre uşile de interior negre: de ce ai alege culoarea negru pentru uşile din interiorul locuinţei tale?

 

Pentru că sunt elegante.

 

Negrul este o culoare clasică şi se potriveşte cu orice. Pe lângă aceste două "detalii", trebuie ţinut cont de faptul că negrul este o culoare sobră, elegantă – vopsind în negru o uşă din interiorul locuinţei tale (sau, de ce nu, toate uşile din interior), vei oferi camerei spre care dă această uşă o notă elegantă şi distinsă.

 

Pentru că ajută la crearea unui echilibru cromatic.

 

În cazul în care îţi doreşti într-o cameră elemente care să conţină această culoare şi nu ştii cu ce să echilibrezi aranjamentele din această încăpere, o uşă vopsită în negru poate fi cea mai bună alegere. De exemplu, dacă draperiile sunt cu bej şi cu negru, un fotoliu negru ar fi prea aproape, un televizor negru ar fi previzibil, iar ceva mai mic (o vază, o măsuţă de cafea, un petic de mochetă) nu ar avea acelaşi impact. Echilibrează totul cu o uşă neagră.

 

Pentru că îţi arată unde să te uiţi.

 

Uşile care se deschid spre balcon sau spre verandă, ar avea un impact mai puternic asupra privitorului dacă tocul ar fi negru. Nu trebuie să renunţi la bucăţile de sticlă din construcţia uşii, însă materialul din care este făcută uşa trebuie să fie negru sau vopsit în negru ori chiar îmbrăcat în autocolant negru. Ceva cu un contur negru atrage mult mai uşor atenţia asupra sa decât orice altă culoare.

 

Pentru a compensa...

 

Indiferent de cât de puternice sunt culorile dintr-o cameră, un televizor negru ar arăta ca un hău întunecat, indiferent unde este aşezat. Poţi compensa acest dezechilibru printr-o uşă complet neagră, iar clanţa uşii va fi asortată cu alte elemente din cameră: nu poţi avea o clanţă aurie dacă restul decoraţiunilor au accente argintii sau de bronz.

 

Pentru că nu se văd urmele de degete.

 

"E negru, nu se murdăreşte!" De câte ori nu ai auzit acest lucru? Şi nu este total greşit: o uşă neagră se murdăreşte, dar nu îşi arată murdăria la fel ca o uşă oarecare: urmele vizibile se şterg mult mai uşor.

 

Pentru că, astfel, tavanul pare mai înalt.

 

O uşă închisă la culoare, mai ales dacă restul camerei este deschis la culoare, poate părea mult mai mică decât este de fapt. În plus, fiind contrastul puternic, acest lucru va face camera întreagă să pară mai spaţioasă, mai înaltă.

 

Pentru că se potrivesc cu podelele închise.

 

Îţi aminteşti? Am discutat de curând despre podelele închise la culoare. Pe acestea nu le poţi asorta oricum, dar se potrivesc bine cu uşile închise la culoare – cu cât mai închise, cu atât mai bine. Dacă nu ne crezi, priveşte galeria foto şi convinge-te.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI