TIOR

Unul dintre cele mai placute contraste: traditional si modern

Adesea, este ales stilul modern pentru amenajarea locuinţei şi se adaugă un element tradiţional pentru a face dintr-o casă un cămin.

 

Totuşi, reţeta funcţionează la fel de bine şi în sens invers; adică poţi amenaja o casă în stil tradiţional (rustic, clasic sau o combinaţie între cele două) şi îi poţi adăuga un element modern, cum ar fi un covor frumos şi cu aspect proaspăt, pentru a dinamiza compoziţia. În continuare, vom discuta despre eventuale criterii în funcţie de care să alegi acel covor modern care să se potrivească unui decor tradiţional.

 

Diferenţa de scară

 

Alege un covor tradiţional cât aproape toată podeau şi cu un model cât mai mare într-o cameră îngustă. De ce? Va oferi personalitate, ideea de spaţiu mai vast, precum şi lumina şi energia necesare. Dacă toate celelalte elemente din această zonă sunt cât mai micuţe şi mai discrete, este cu atât mai bine!

 

Un element repetitiv

 

Da, un element repetitiv ar prinde chiar bine: încearcă să găseşti un covor care să conţină măcar un indiciu referitor la un alt element din zona sau camera respectivă. Pentru că întotdeauna este mai clar când cuvintele sunt însoţite de imagini, pentru ilustrarea acestei idei te trimitem la prima poză din galerie: observă cum modelul din covor funcţionează ca un ecou şters al modelului lustrei.

 

Cu aspect energic şi îndrăzneţ

 

Stilul tradiţional, aşa cum l-am mai descris şi cu alte ocazii, este caracterizat prin culori neutre şi calde, prin materiale naturale (sau cu aspect natural) şi prin obiecte vintage şi/ sau lucrate manual. Prin urmare, un element care să dinamizeze puţin aspectul unei camere decorate astfel ar prinde numai bine: un imprimeu evident, în zig-zag sau cu un alt pattern.

 

Repetarea paletei cromatice dintr-o cameră

 

Covoarele, şi cele tradiţionale, şi cele moderne, au un dar: acela de a putea avea mai multe culori într-ânsele. Acest lucru este benefic în special în camerele care au fost decorate cu mai multe nuanţe şi par din cauza multitudinii de culori haotice: un covor care să unească toate nuanţele din cameră într-un singur element se potriveşte numai bine.

 

Puţin dinamism, vă rog!

 

Există riscul de a amenaja o cameră în stil tradiţional şi, la final, să observi că este o cameră puţin cam lipsită de viaţă. Îi poţi adăugă întotdeauna un strop de energie, o undă de personalitate, prin aşezarea unui covor cât de mic aici, în special dacă acesta are un imprimeu jucăuş, dinamic, colorat sau... mai bine, analizează cum se potrivesc covoarele din galerie cu camerele în care sunt aşezate şi vei înţelege perfect totul.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI