TIOR

Un spatiu pretentios + un loc pentru copii

Se poate întâmpla ca întreaga locuinţă să fie amenajată înainte de venirea pe lume (sau în familie) a unui copil, iar locuinţa să fie prea pretenţioasă pentru prezenţa unui pui de om. Nu trebuie nici să reamenajezi de la zero, nici să vinzi copilul. Deşi despre vânzarea copilului glumim, căci este clar că nu se poate face un astfel de lucru, reamenajarea locuinţei este un compromis destul de mare pentru multe cupluri.

 

Dacă te regăseşti în acestă situaţie, acum poţi respira uşurat(ă), căci nu va trebui să schimbi toată casa. Copiii pot fi foarte cuminţi şi foarte grijulii, însă nu poţi şti acest lucru până cresc. Prin urmare, va trebui numai să îi amenajezi un locşor numai pentru el în fiecare cameră din casă, pentru a nu fi tentat să umble în vitrina cu trofee, să nu tragă de perdelele din mătase şi aşa mai departe.

 

Ornamente incasabile

 

Ideal ar fi ca încă din momentul în care îţi amenajezi locuinţa să alegi obiecte cât mai bine lucrate, dar şi din materiale rezistente: obiecte pe care să nu trebuiască să le împachetezi, să le depozitezi în cutii şi să le duci la subsol de fiecare dată când ai o petrecere, căci copiii nu sunt singurii "intruşi" care pot strica lucruri: oamenii mari sunt la fel de pricepuţi, chiar şi fără intenţie.

 

Aşadar, recomandarea generală este să alegi ornamente din materiale care nu se sparg şi nu se fisurează prea uşor: lemn, metal, cauciuc, sticlă incasabilă, textile şi aşa mai departe.

 

Ornamente haioase

 

Chiar dacă nu aveai un copil al tău când te-ai mutat în casa în care locuieşti acum, tot trebuie să fi ales tu câteva ornamente haioase pentru acasă, iar aceste alegeri ar fi fost pentru copilul interior, pentru ego-ul acela nevinovat şi optimist care stă ascuns în fiecare dintre noi. Uite cât de bine arată tabloul cu Mickey Mouse! La fel de bine arată tablouri cu oricare alt personaj din desenele animale clasice sau o colecţie de figurine clasice sau vintage.

 

Decorare pe verticală

 

Am recomandat cu alte ocazii ca, atunci când alegi mobilier sau accesorii pentru depozitarea diferitelor obiecte, să optezi pentru depozitarea pe verticală. Dacă vei ţine cont de această recomandare din timp, atunci când vor veni copiii în vizită sau când va veni rândul tău să ai copii, nu va trebui să te mai îngrijorezi pentru obiectele valoroase ce pot fi stricate cu uşurinţă: le depozitezi sus de tot, unde cei mici nu ajung, iar jos laşi lucrurile mai rezistente şi obiectele pentru copii.

 

Un colţ numai pentru pitici

 

Desigur, ideal ar fi să amenajezi un colţ numai pentru cei mici: o măsuţă de cafea colorată, câteva rafturi moderne (sau vintage – stilul acestora va depinde de stilul în care este amenajată camera unde faci aceste mici modificări) şi două – trei taburete sau nişte fotolii micuţe ar trebui să fie suficient. Dar nu uita niciodată de necesitatea copiilor de a-şi manifesta creativitatea şi nevoia de joacă: lasă la îndemână câteva jocuri şi/sau jucării şi o tablă de scris cu cretă colorată.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI