TIOR

Un soi de pregatiri pentru sarbatori

Sărbătorile vin! Ştiai lucrul acesta de anul trecut, imediat ce a trecut ultimul Crăciun. Între timp multe s-au întâmplat, iar acum o luăm de la capăt! Poate că, de anul trecut şi până acum, ţi-ai reamenajat locuinţa, poate ai cumpărat decoraţiuni noi sau poate că le-ai făcut chiar tu cu mânuţele tale. Indiferent cum ar fi, noi revenim, ca de fiecare dată, cu câteva sugestii noi despre cum să aştepţi Moşul cu sufletul deschis şi cu locuinţa pregătită.

 

Ştim că este devreme, aşa că nu te vom pune să îţi decorezi de pe acum bradul, dar pregătirile pentru sărbători, ştii bine, nu înseamnă numai decorarea bradului. De acest lucru oricum se ocupă mama lui Fuego, ca în fiecare an.

 

Fă inventarul decoraţiunilor "crăciuneşti".

 

La începutul anului, după ce ne-am dezmeticit după Crăciunul din 2013 şi după Revelion, ţi-am scris câteva recomandări despre cum se împachetează spiritul Crăciunului. Dacă nu ştii despre ce vorbim, împrospătează-ţi memoria (re)citind articolul.

 

Ei bine, acum este vremea să despachetezi totul: să scoţi toate cutiile cu decoraţiuni de brad şi de casă, să vezi ce se potriveşte, ce nu se potriveşte, ce s-a stricat, ce trebuie înlocuit. Apoi mergi la cumpărături sau caută sugestii despre cum să creezi decoraţiuni handmade pentru bradul de Crăciun şi pentru locuinţa ta, pentru a-ţi reface stocul de ornamente. Nu vrei să descoperi în Ajunul Crăciunului că nu mai funcţionează instalaţia luminoasă.

 

Pozează frumos!

 

Cu telefonul sau cu aparatul foto, după posibilităţi şi resurse, pozează tot ce este drăguţ. Pozează-ţi copiii cum sunt îmbrăcaţi cu pijămăluţele lor frumoase şi stau culcuşiţi şi cuminţei în pat, pozează-ţi familia decorând casa, învăluiţi-vă cu toţii în instalaţii luminoase şi faceţi o poză de grup – "selfie", fotografie realizată de un profesionist sau o poză realizată aşezând tacticos aparatul foto şi programându-l.

 

Dacă prindeţi zăpadă, mergeţi afară şi faceţi poze cum vă bulgăriţi, cum râdeţi, cum prindeţi fulgi de zăpadă pe limbă! Apoi întoarceţi-vă acasă şi înrămaţi imaginile acestea pline de voie bună şi de drăgălăşenie! Sunt perfecte pentru decorarea casei în prag de Crăciun!

 

Pregăteşte atmosfera generală din casă!

 

Trebuie să miroasă frumos şi să sune frumos! Caută colinde înregistrate şi pune-le să-ţi cânte în surdină în bucătărie sau în living. Caută clopoţei de diferite mărimi şi modele şi aşază-i la rând pe unul dintre rafturile din hol sau din living. Copiii vor putea suna din ei din când în când... cu puţin noroc, nu atunci când dormi.

 

Apoi, va trebui să îţi faci coşuleţe cu potpourri (coji de portocale şi de lămâie tăiate frumos, beţe de scorţişoare, cuişoare, ienibahar etc), să îţi faci provizii de biscuiţi cu scorţişoară, turtă dulce, ciocolată caldă şi cacao, pentru ca în dimineaţa de Crăciun să te răsfeţi, înainte de toate, o cană mare de lapte cu cacao.

 

Ai unde să faci un foc de tabără? Nici măcar unul mic?

 

Dacă nu stai tu la casă (unde să ai şi o curte cât de mică), poate ai o rudă sau un prieten la care poţi merge pentru a face împreună un foc de tabără în jurul căruia să vă strângeţi pentru a împărţi o cană cu vin fiert, o porţie bună de poveşti haioase şi să intraţi împreună în dispoziţia de sărbătoare.

 

Dacă nu se poate face un foc mare de tabără şi nici nu ai un şemineu, fă un foc mic într-o găleată de tablă în balcon şi ţine-l sub supraveghere. Sau uite o variantă mai simplă şi mai corectă: strânge mai multe lumânări decorative la un loc şi aprinde-le pe toate în interiorul casei tale, pentru a nu deranja pe nimeni şi pentru a diminua riscurile accidentelor de orice fel. Astfel, te poţi bucura de imaginea focului, îţi poţi încălzi inima şi la tine acasă. Ţine şi o sticlă cu apă la îndemână, pentru orice eventualitate.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI