TIOR

Un petic de arta pentru un colt din casa

Fie că sunteţi practicant sau doar admirator al artei, aceasta îşi poate găsi locul în livingul sau în biroul dumneavoastră, dacă apelaţi la câteva trucuri şi idei originale.

 

Cel mai important lucru în alegerile făcute în această direcţie este, însă, să vă dedicaţi proiectului şi să vă puneţi amprenta pe fiecare ornament. Pentru a vă personaliza casa cu succes, este nevoie să urmaţi câţiva paşi esenţiali...

 

Vizualizaţi. Am mai discutat despre acest lucru: orice proiect important se începe prin vizualizare. Plănuiţi totul: visaţi cu ochii deschişi sau creaţi un plan „de bătaie” cu fotografii, scheme şi cuvinte, oricum vă este mai uşor, dar vizualizaţi. Aproximaţi dimensiunile fiecărui obiect care va ajunge în acea cameră, alegeţi culorile şi texturile. Specialiştii recomandă crearea unui spaţiu inspirator: zugrăviţi un perete în culoarea favorită, agăţaţi câteva fire de care veţi prinde imagini cu ceea ce vă doriţi şi profitaţi la maximum de spaţiul disponibil.

 

Creaţi o listă. Întotdeauna este nevoie de puţină organizare, iar pentru acest lucru listele se dovedesc foarte utile. Pe listă veţi trece lucrurile utile atât amenajării colţului artistului, cât şi materialele necesare creaţiei.

 

Alegeţi lumina. Pe cât posibil, orientaţi-vă spaţiul de lucru spre ferestre, ştiindu-se că lumina naturală este cea mai bună atât pentru lucru, cât şi pentru evidenţierea calităţii lucrărilor. În cazul în care lumina solară este inaccesibilă sau insuficientă, alegeţi cu grijă produsele de iluminat; trebuie să luaţi în considerare şi faptul că tonul luminii va fi influenţat şi de culoarea pe care o veţi alege pentru pereţi sau pentru lustre.

 

Nu lăsaţi spaţiul să vă limiteze imaginaţia. Dacă nu există în casă o cameră separată pentru a vă manifesta spiritul creativ, atunci alegeţi doar un colţ din living sau din dormitor. Până la urmă, un birou bine organizat şi câţiva centrimetri pătraţi ar trebui să ajungă...

 

Organizarea, un prieten bun. Folosiţi-vă de orice suport, cutie pentru depozitare şi dulap cu mici sertare care sunt disponibile. Organizaţi-vă ustensilele într-un mod cât mai plăcut (în funcţie de culori, dimensiuni şi forme), dar şi eficient (în funcţie de scopul lor).

 

Suportul cu roţi – un alt prieten de valoare. Un dulap cu rafturi sau un birou mobil se pot dovedi foarte utile în jurul atelierului, indiferent de dimensiunile acestuia. Din acest punct de vedere, este recomandat parchetul pentru pardoseală, astfel încât căruciorul să aibă un traseu cât mai lin.

 

Ajutaţi-vă de tehnologie. Majoritatea artiştilor au nevoie de muzică de fundal pentru ca inspiraţia să curgă, aşadar asiguraţi-vă că aveţi tot ce vă trebuie, dacă vă recunoaşteţi în rândul dependenţilor de muzică. De altfel, ar fi recomandat ca în apropierea atelierului sau chiar în atelier să aveţi echipament pentru fotografiere şi un calculator, având în vedere că e-commerce-ul ia amploare, iar arta îşi găseşte cu uşurinţă doritori în mediul online.

 

S-ar putea să vă murdăriţi... Deci alegeţi un loc unde să vă puteţi manifesta pasiunile artistice fără teama de a murdări canapeaua scumpă din living sau perdelele din mătase. Dacă puteţi să vă amenajaţi atelierul într-un caraj, o cămară sau un mic depozit din curte, cu atât mai bine!

 

Păstraţi spaţiul pentru etalarea talentului. Dacă vă consideraţi un artist prolific, aţi putea la fel de bine să vă puneţi lucrările la vânzare. De aceea, s-ar putea dovedi foarte util un spaţiu în living sau în dreptul ferestrelor unde să vă expuneţi lucrările. În living puteţi dedica un perete întreg lucrărilor dumneavoastră, pentru a le agăţa ca atare sau pentru a le aşeza grijuliu pe etajere din diferite materiale (sticlă, ceramică, lemn etc). Pentru acest lucru, s-ar putea să luaţi în considerare stilul eclectic pentru amenajarea livingului.

 

Păstrăţi-vă visul viu! Poate că nu toate visele sunt realizabile odată cu achiziţionarea unei case noi sau a unui apartament nou, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la ele! Păstraţi întotdeauna un dosar sau câteva instrumente într-o cutie – păstraţi ceva care să vă amintească de talentul şi pasiunea dumneavoastră, căci la un moment dat veţi reuşi să vă îndepliniţi şi dorinţele creative.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com, sneakyhype.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI