TIOR

Un perete aparte

Uneori, este nevoie de câte un strop de culoare ici, colo. De aceea, designerii pun în discuţie colorarea unui singur perete într-o singură culoare intensă, aşa încât să contrasteze cu restul camerei – iată stropul de culoare.

 

De ce ai face o asemenea alegere?

 

Un răspuns la modă: "pentru că culoare, pentru că contrast şi pentru că originalitate". Groaznic, ştim, dar esenţa este cuprinsă într-un astfel de răspuns (de apreciat, aici, simţul umorului).

 

De ce ai alege să zugrăveşti un singur perete într-o culoare intensă? Ai putea să faci o asemenea alegere dacă accesoriile şi/ sau mobilierul au culori neutre, pasteluri sau nonculori, dar ai nevoie de ceva care să dinamizeze aspectul locuinţei tale. De asemenea, ai putea alege să zugrăveşti sau să ornezi unul dintre pereţi cu accesorii voluminoase şi foarte colorate pentru că orice culoare intensă conţine o porţie molipsitoare de energie – te va scoate din apatie cât ai clipi!

 

Un perete într-o culoare intensă poate ajuta la crearea contrastului despre care am discutat în mai multe articole pe care cu siguranţă le-ai citit deja. Contrastele oferă încăperii unde sunt folosite stil, personalitate, dinamism.

 

Ce culoare poţi alege?

 

Orice culoare! Nu, serios, chiar poţi alege orice culoare pentru un astfel de proiect: un perete colorat poate fi cum vrea el! Într-adevăr, ar fi bine, totuşi, să alegi culoarea în funcţie de scopul camerei amenajate: în living, ar merge orice culoare, dar în bucătărie este recomandat portocaliu, în dormitor roşu, iar în camera copilului, galben.

 

Cu siguranţă ştii deja că fiecare culoare are semnificaţia sa: albastrul, de exemplu, imprimă serenitate şi stimulează intelectul, în timp ce galbenul este culoarea solară care stimulează optimismul şi va ajuta la crearea unei personalităţi deschise, plăcute şi sociabile.

 

Simplu, cu model sau secţionat?

 

Ei, iată o adevărată "trilemă". Un perete uni ar oferi eleganţă şi ar putea contribui la crearea unui spaţiu simetric: un perete colorat, unul alb, unul cu o bibliotecă masivă şi unul cu ferestrele – nu sună rău, nu?

 

Poţi întotdeauna să alegi un model sau un accesoriu (un tablou, o oglindă, vreo două etajere cu decoraţiuni mărunte) pentru peretele tău colorat. Modelul poate fi pictat în culoarea celorlalţi pereţi sau poate fi reprezentat de un autocolant.

 

Un perete "secţionat", l-am numit noi. Acesta ar fi rezultatul zugrăvirii întregii camere într-o culoare (de preferat, o culoare deschisă neutră sau alb) şi al vopsirii mai multor forme geometrice regulate pe unul dintre pereţi, iar între laturile acestora să fie păstrată o distanţă constantă. Vizitează galeria foto pentru exemplificări.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI