TIOR

Un loc pentru pisica

Posesorii de animale de companie au personalităţi diferite şi necesităţi diferite, precum şi limite diferite în ceea ce priveşte animalele. Spaţiile unde au acces animalele de companie sunt mai mult sau mai puţin bine delimitate, iar animalele, la rândul lor, au personalităţi diferite şi grade diferite de obedienţă.

 

În relaţia dintre o pisică şi stăpânul său sunt foarte multe relative, prin urmare ar fi dificil de definit o astfel de relaţie din exterior. Totuşi, s-ar putea ca, dacă ai pisică, să găseşti utile recomandările din acest articol şi să le poţi adapta stilului tău de trai.

 

Dacă nu vrei ca pisica ta să umble liberă prin bucătărie sau prin dormitoare, atunci s-ar putea să vrei să îi rezervi loc într-o cameră unde nu poate face foarte multe daune când nu este supravegheată. Aici, pisica ta va trebui să aibă orice i-ar putea trebui în perioada în care va fi închisă în acest spaţiu: un loc pentru nani, un loc pentru mâncărică şi un loc pentru... ei, bine, pentru a-şi face nevoile.

 

Un loc pentru masa pisicii

 

Locul pentru masa pisicii trebuie să fie cât mai departe de litieră. De asemenea, nu ar fi rău să o faci să se agite un pic pentru a-şi primi mâncarea: să trebuiască să urce, să coboare sau să facă puţină mişcare – în mod natural, pisicile trebuie să îşi vâneze mâncarea, prin urmare simularea vânătorii este încurajată de specialişti.

 

În acelaşi timp, va trebui să te asiguri că nu îşi poate vărsa vasele, că are un vas pentru apă şi unul pentru mâncare, că are tot timpul suficientă apă şi că nu primeşte prea multă mâncare. Recomandarea generală este să primească două (maximum trei) mese pe zi şi... să nu primească prea multă mâncare, căci o va mânca pe toată şi se va îngrăşa dacă nu are parte de suficientă activitate fizică.

 

Un loc pentru somn

 

Desigur, există posibilitatea ca pisica ta să doarmă oriunde în altă parte, mai puţin în locul pe care i-l amenajezi tu pentru dormit. Totuşi, este bine să aibă un culcuş călduros pe timpul iernii şi un loc unde poate dormi întinsă şi răsfăţată în timpul verii.

 

Un loc pentru necesităţile fiziologice

 

Litiera trebuie să nu fie un obstacol în traseul tău din interiorul casei. Aşadar, caută colţul perfect pentru aşezarea acesteia. În imaginile din galeria foto vei observa că există o intrare în formă de pisică în masca chiuvetei. Aşezarea litierei în mască uşurează procesul de curăţare, însă nu este recomandat de specialiştii în comportamentul pisicilor. În acest sens, s-ar putea să te intereseze ce are de spus Jackson Galaxy – treci de aspectul lui ciudat şi urmează-i sfaturile.

 

Pentru mai multe recomandări pentru îngrijirea pisicii sau adaptarea locuinţei, poţi consulta articolele de aici sau pe cele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI