TIOR

Un hol mic...

Cum îţi poţi organiza un hol mic în aşa fel încât să fie suficient de cuprinzător şi să arate şi bine? Am mai discutat noi aici despre holuri inexistente, dar despre holuri mici? Ei, bine, despre holuri mici vom discuta în articolul de faţă, căci într-o Românie cu apartamente cât nişte cutii de chibrituri şi cu holuri în care abia ai loc să respiri, sugestiile de amenajări practice pentru spaţii înguste par foarte utile.

 

Creează o rutină de curăţare.

 

Dacă ai câine, fă-ţi un obicei din a-i curăţa lăbuţele şi din a şterge pe jos de fiecare dată când veniţi de la plimbare. Eliberează pe cât posibil cuierul în timp ce-ţi încălzeşti laptele de dimineaţă sau în timpul în care se face cafeaua: nu trebuie să stea chiar toate acele haine în cuier, nu-i aşa? Curăţă încălţămintea măcar o dată la două seri şi du-o în dulap, nu ţine toate perechile de încălţăminte la intrare.

 

Important este ca holul tău, mai ales dacă este unul micuţ, să aibă un aspect aerisit şi ordonat, ceea ce poţi obţine cu uşurinţă dacă îl menţii cât mai puţin aglomerat.

 

Nu refuza totalmente elementele de decor.

 

Nu vrei ca holul tău să aibă un aspect dezolant doar pentru că este micuţ. Poţi să nu aglomerezi foarte tare spaţiul, ci numai să lipeşti tapet pe unul dintre pereţi, iar pe celălalt perete să aşezi o oglindă cu ramă subţire şi simplă.

 

Dacă vrei, poţi îndrăzni să aşezi şi o sculptură micuţă undeva lângă uşă (din când în când, poate ai nevoie de un opritor de uşă; de ce nu ar fi unul chic?) sau un tablou simplu şi simpatic pe unul dintre pereţi.

 

Ţine la îndemână recipiente potrivite.

 

Ţine la îndemână recipiente de diferite tipuri şi dimensiuni: ar fi bine ca, indiferent dacă există un cuier sau nu, să ai deasupra înălţimii capului tău câteva rafturi cu lădiţe – una pentru mănuşi, una pentru căciuli, una pentru eşarfe şi aşa mai departe. Apoi, la nivelul mâinii, ar fi bine să ai o etajeră unde să fie un recipient pentru chei – e bine ca acestea să aibă un loc al lor pentru a nu le rătăci prin casă şi pentru a nu le uita într-o geantă sau alta.

 

Primeşte vizite des!

 

Ştim cu toţii că, oricât de dezordonată sau de ordonată ar fi locuinţa unei persoane, această casă poate deveni în 5 minute cel mai curat loc de pe pământ dacă acea persoană aşteaptă oaspeţi. Prin urmare, primeşte vizite cât mai des, pentru a-ţi face un obicei din a face acea ordine-fulger. Aşa cum ştii deja, un spaţiu mic pare chiar mai mic atunci când este aglomerat, dar pare chiar încăpător atunci când este curăţel, ordonat şi liber.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI