TIOR

Un cuib pentru oameni in pod

Podul nu trebuie să fie un loc destinat în exclusivitate spaţiilor de depozitare, ci poate fi amenajat ca o cameră în care să te linişteşti, în care să te poţi retrage pentru a medita, pentru a lucra, pentru a citi sau orice îţi place să faci în timpul liber.

 

În funcţie de spaţiul disponibil, poţi ca o parte din pod să o foloseşti pentru depozitarea diferitelor lădiţe şi cutii cu obiecte de păstrat sau pentru a aşeza frumos rafturi pline de lucruri şi acoperite de o cortină sau un dulap încăpător şi cealaltă partea a podului să fie amenajată ca un dormitor de rezervă.

 

Lumină + lumină

 

Ideal ar fi ca podul să aibă şi ferestre, fie ele şi din cele oblice. Lumina naturală, cât de puţină, este bine venită oricând, nu-i aşa? Apoi, asigură-te că ai şi o sursă de iluminat artificială şi evită lumânările pentru a înlătura riscul de a da foc întregii case numai ca să arate podul drăguţ pentru câteva minute.

 

Podele din lemn

 

Ideal (dar şi cel mai probabil) ar fi să ca noua cameră pe care o vei crea în pod să aibă podele din lemn. Acestea pot fi din plăci masive de lemn sau din parchet (ce fel de parchet? Este numai alegerea ta).

 

Pentru a imprima un aer şi mai prietenos întregii încăperi nou create, ar fi bine să alegi şi un covor (nu neapărat foarte gros, căci cu siguranţă podul este bine izolat) cu un model simplu şi de dimensiuni relativ reduse.

 

Mobiler mic şi discret

 

În funcţie de utilitatea pe care vrei să o dai acestui spaţiu, vei alege şi mobilierul: un birou micuţ şi un scaun, un fotoliu, un pat, o canapea şi mai multe taburete, noptiere cu utilizare multiplă şi aşa mai departe.

 

În imaginile din galeria foto vei observa că podul este un dormitor simpatic, unde este loc şi pentru un vizitator, pe fotoliu, unde noptiera are mai multe sertare, pentru a cuprinde mai multe lucruri (să nu fie necesar să cobori prea des din micul tău paradis), dar aici a încăput şi un birou mic cu un scaun asortat, unde să te poţi aşeza pentru a-ţi completa jurnalul cu cine ştie ce gânduri.

 

Pereţi decoraţi, dar luminoşi

 

Zugrăveşte întregul pod în alb şi alege şi mobilier cât mai deschis la culoare, pentru ca apoi să îţi decorezi pereţii cu autocolant bogat sau cu desene după propriul gust. După cum vezi, în imaginile din galeria foto este exemplificat un pod unde câţiva pereţi au fost decoraţi cu motive vegetale, păsărele şi fluturi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI