TIOR

Un covor... altfel

Cuvântul „contrast“ este folosit foarte des în articolele noastre de amenajări de case. Ai observat şi tu, nu? Ai alege un covor contrastant? Căci despre asta vom vorbi astăzi: despre motive şi feluri în care s-ar potrivi într-o locuinţă modernă un covor tradiţional.

 

De ce ai alege un covor tradiţional?

 

De obicei, covoarele oferă o notă călduroasă încăperii unde sunt aşezate şi nu ne referim numai la temperatură. Aşadar, necesitatea covorului este relativ uşor de motivat, aşa cum scriam şi aici. Dar de ce un covor tradiţional?

 

Scriam la începutul acestui articol despre contrast. Majoritatea celor care îşi amenajează locuinţele în aceste vremuri optează pentru un aspect modern, adesea minimalist. Un covor tradiţional ar ajuta la crearea unei atmosfere personale şi personalizate, la crearea unui decor non-formal, care să nu fie intimidant.

 

Unde şi se potrivesc covoarele tradiţionale?

 

Oriunde, în orice încăpere. De exemplu, dacă ai ales o culoare puternică pentru pereţi, iar finisajele erau deja făcute şi parchetul este şi el închis, poţi alege un covor în culori deschise pentru a destinde atmosfera.

 

Poţi alege un covor tradiţional pentru că acestea, de obicei, sunt reuniunea cea mai fericită a mai multor culori. Prin prezenţa unui covor colorat în care se repetă culorile din cameră, întregul decor este echilibrat.

 

Nu trebuie să fie numai unul.

 

Nu este obligatoriu să fie un singur covor, ci pot fi două lipite în aceeaşi zonă şi total diferite. Astfel, vei varia uşor decorul, vei împăca mai multe gusturi şi vei crea şi spaţii uşor de delimitat: până aici se intră încălţat, de aici încolo se umblă numai în şosete sau aici stau copiii, aici stau oamenii mari – ştii tu mai bine cum îţi împarţi casa.

 

Nu este obligatoriu să iasă în evidenţă.

 

Da, până şi contrastele pot fi subtile. Dacă preferi nuanţele neutre şi simplitate, covorul, fie el şi tradiţional, se poate încadra în aceste criterii, mai ales dacă este făcut la comandă.

 

El poate să fie pur şi simplu un ecou estetic şi practic al tuturor celorlalte elemente din cameră, aşa cum poţi vedea în ultima poză din galerie.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI