TIOR

Un camin personalizat

Dacă şi ţie îţi place ca acasă să te simţi în lumea ta, atunci cel mai probabil ai nevoie să îţi personalizezi obiectele de acasă şi îţi va şi plăcea să faci diferite experimente handmade. Tocmai de aceea, noi îţi vom oferi cu orice ocazie idei pentru orele de lucru manual. Salvează toate ideile care îţi plac şi pune-le în aplicare data viitoare când ai puţin timp liber!

 

O băncuţă cu multe culori şi însemne

 

Pe hol, în living, în dressing sau în bucătărie este posibil să ai o astfel de banchetă simplă şi anostă care are nevoie de o înnoire: poţi să îi schimbi faţa cu ajutorul resturilor de gresie şi faianţă. Ai grijă să chituieşti bine spaţiile dintre plăcuţe şi să finisezi bine marginile ca să nu zgârie.

 

O altă variantă, ceva mai uşoară, ar fi să păstrezi resturile de tapet şi să mai cumperi ceva autocolant cu modele cât mai diferite, aşa încât să se completeze reciproc în formarea unui chip colorat şi haios pentru bancheta din hol. Desigur, poţi oricând să o vopseşti sau să îi pui o husă colorată – tu vei putea alege dintre aceste variante opţiunea care se potriveşte cel mai bine personalităţii şi resurselor tale (de timp, de economii, de îndemânare, de dispoziţie şi aşa mai departe).

 

Desigur, aceste recomandări sunt valabile şi pentru alte piese de mobilier: măsuţe, scaune, comode etc. 

 

Podea din lemn... vopsit

 

Şi ce dacă tocmai ţi-ai pus parchetul acesta? Dacă te-ai plictisit de el, schimbă-l! Stai, nu schimba tot parchetul! Lasă-l acolo unde este, scoate tot mobilierul din cameră, apoi apucă-te de vopsit podeaua. Alege culorile şi modelul ideale, apoi măsoară, trasează conturul cu ajutorul unui creion şi treci la treabă!

 

Partea bună este că, dacă la un moment dat îţi doreşti vechiul parchet înapoi, cu o cantitate considerabilă de diluant şi multă răbdare ai putea să îl recapeţi... Este posibil să fie necesar să îl şi lăcuieşti după îndepărtarea vopselei. Bine, atunci încearcă întâi să acoperi parchetul în întregime cu autocolant şi abia apoi să îl vopseşti, mai ales în cazul în care eşti o persoană care se răzgândeşte cu uşurinţă.

 

Loc pentru focul de tabără

 

Mai ales dacă locuieşti la casă, dar şi dacă locuieşti la bloc şi beneficiezi de balcon sau de o terasă, este bine să organizezi un colţ unde vei face ocazional foc de tabără. Locul trebuie să fie unul şi numai unul şi să fie construit din piatră sau cărămizi, să fie bine chituit şi să aibă înălţimea şi dimensiunile corespunzătoare spaţiului unde este construită zona pentru foc de tabără.

 

Locuinţă fără defecte

 

Dacă ai uşi rebele sau crăpături pe pereţi ori între finisaje, nu lăsa lucrurile să rămână aşa. Ocupă-te imediat şi repară balamalele, curăţă gresia şi faianţa, lipeşte orice crăpătură, repară orice robinet care picură – locuinţa de zi cu zi trebuie să fie perfect funcţională şi sănătoasă, la fel ca tine!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI