TIOR

Un apartament mult prea mic si un bebe

Cum amenajezi un apartament mic pentru a face loc unui copil, fără a-ți supreaaglomera locuința? Iată când apar provocările în amenajările interioare! 
 
Casa nu este galerie de jucării. 
 
Cu siguranță ai primit dinaintea venirii copilului pe lume produse pentru juniorul tău. Nu trebuie să le ții expuse ca să vadă expeditorii că le-ai păstrat! 
 
Depozitează toate produsele care nu se fac utile măcar o dată pe săptămână sau la două săptămâni în cutii, așează-le pe rafturi sau în dulapuri și păstrează cât mai mult timp cât mai mult spațiu liber. 
 
Optează pentru echipamente mici.
 
Copilul nu are mai mult de jumătate de metru – nu ai nevoie de un pătuț care să ocupe jumătate de cameră. Alege mobilier potrivit atât pentru cel mic, cât și pentru apartamentul tău. 
 
Pe lângă pătuț, vei avea nevoie și de comoda unde să îl schimbi, și de dulăpiorul cu haine, și de dulăpiorul cu jucării. Raportează-te continuu la spațiul disponibil și încearcă să îl exploatezi cât mai bine. 
 
Nu te gândi prea departe în viitor, ci păstrează totul cât mai simplu, mobilierul cât mai îngust, pătuțul potrivit vârstei și dimensiunilor celui mic și așa mai departe.  
 
Folosește substituți pentru piesele de mobilier. 
 
De exemplu, nu ai nevoie de dulapuri sau biblioteci voluminoase: înlocuiește bibliotecile cu rafturi subțiri, înlocuiește dulapurile masive cu unele mai înguste, chiar fără uși. Ambele sugestii pot fi camuflate cu ajutorul unei draperii prinse de tavan, iar aceasta va produce impresia unui spațiu mai înalt și mai aerisit, mai ales dacă alegi pentru draperie un imprimeu simplu și, dacă se poate, vertical. 
 
De asemenea, poți folosi geamantanele, mai ales dacă ai mai multe geamantane pe care le folosești mai rar spre deloc, pentru a depozita diferite obiecte personale, în funcție de cât de des le folosești și domeniul căruia aparțin.
 
Depozitează pe verticală 
 
Cu siguranță dacă ai o bicicletă ai înțeles deja că cel mai bun mod de depozitare a acesteia, astfel încât să nu te împiedici de ea, este pe unul dintre pereții pe lângă care treci mai rar. Același lucru îl poți face și cu căruciorul pentru copil, cu trotineta sau cu premergătorul. 
 
Încearcă mobilier care se "împăturește". 
 
Întotdeauna este recomandat să optezi pentru mobilier extensibil dacă locuiești într-o casă nu tocmai spațioasă. De exemplu, mesele pliabile și mesele extensibile se vor dovedi întotdeauna utile: mai mult spațiu când este timpul pentru joacă, mai mult loc la masă pentru oaspeți. 
 
Și comoda care-ți va servi la schimbarea scutecelor poate fi fabricată conform aceluiași principiu: cu sertare care se transformă în masă, alături de o canapeluță în care să depozitezi toate hăinuțele. 
 
Amenajează un perete pentru activități artistice. 
 
Toți copiii sunt atrași de desenele murale, artistice ori ba. În viziunea lor, desenele create sunt foarte frumoase și trebuie să le apreciezi. Prin urmare, este necesar să îi amenajezi un spațiu special pentru astfel de manifestări artistice, un loc dedicat pasiunilor micuțului tău pentru artele vizuale. 
 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI