TIOR

Un apartament dragastos

Cel mai probabil este ca, atunci când îţi cumperi un apartament, acesta să fie gol. Dacă aceasta trebuie să fie locuinţa pentru un cuplu proaspăt, şi apartamentul trebuie să fie drăgăstos, nu numai oamenii din el. Şi, aşa cum am notat de mai multe ori, felul în care este amenajată o casă influenţează activităţile ce se desfăşoară în ea, dar şi relaţiile dintre locuitorii săi.

 

Cum amenajezi casa ideală pentru un cuplu? Pe lângă faptul că se împarte totul la doi (sau la două - nu suntem aici să judecăm), va trebui şi să...

 

... Ai grijă la buget.

 

Întotdeauna, într-un cuplu, este măcar unul dintre voi puţin mai cheltuitor. De data aceasta va trebui ca amândoi să fiţi foarte calculaţi, pentru a vă putea încadra în buget şi a nu rămâne cu numai jumătate de casă amenajată şi să vă treziţi că aveţi o cameră din care lipseşte orice urmă de mobilă sau de modificări necesare locuirii.

 

Abia aşa ai realiza cât de importantă este fiecare cameră: nu poţi trăi într-o casă fără dormitor, o casă unde baia nu este pusă la punct nici nu mai intră în discuţie. Apoi îţi dai seama că trebuie să mai şi mănânci şi, dacă ai o familie mai mare şi mai este nevoie de cel puţin încă un dormitor... Da, ai mare grijă la buget! Nu renunţa la nimic, dar caută întotdeauna alternative mai ieftine şi fă planul pe hârtie înainte să pleci la cumpărături.

 

... Alegi multe spaţii deschise pentru bucătărie.

 

Simplifică totul! Atunci când totul este simplu şi toate lucrurile sunt frumos organizate şi la îndemână, riscurile de apariţie a certurilor sunt mai mici. Mai ales pentru un cuplu proaspăt, este foarte important să nu existe astfel de obstacole, fie ele cât de mici. De aceea, este recomandat ca şi în bucătărie, de exemplu, să aveţi spaţii de depozitare deschise: ţine borcanele pentru condimente şi conservele pe rafturi, ţine paharele, cănile şi vesela într-un dulap fără uşi şi aşa mai departe. Înlătură barierele fizice şi, treptat, şi pe cele psihice.

 

... Aşezi amintiri de familie la îndemână... organizate frumos.

 

Trebuie să vă simţiţi ca acasă... pentru că acesta este noul vostru "acasă", de altfel! Doar pentru că acum locuiţi împreună nu înseamnă că trebuie să depărtaţi prea mult persoanele dragi de casa voastră: ţine la îndemână amintiri de familie... din familia amândurora. Va trebui doar să le organizaţi frumos într-o zonă diferită de cele intime (nu în baie, nu în dormitor).

 

... Asiguri loc în baie pentru fiecare dintre voi.

 

Fiecare trebuie să aibă raftul său de cosmetice, fiecare locul său pentru prosop, fiecare suportul sau pentru halatul de baie. Totul trebuie gândit ca pentru doi şi la egalitate: ea nu trebuie să aibă trei rafturi şi el un colţ din chiuvetă; cine are mai multe produse să şi le organizeze mai atent, fără să intre prin efracţie în spaţiul celuilalt.

 

... Adaugi decoraţiuni personalizate în fiecare colţ pentru fiecare dintre voi.

 

Fiecare are pasiuni diferite, hobby-uri diferite şi, cu puţin noroc, job diferit. Este drept că acasă sunteţi un cuplu, dar chiar şi aşa trebuie să respectaţi faptul că sunteţi oameni diferiţi şi să vă acordaţi reciproc spaţiu pentru dezvoltarea propriilor pasiuni: un colţ pentru suportul lui de bicicletă, o zonă pentru exersarea talentului ei de pictoriţă, un altar al condimentelor pentru el, dacă îi place să se joace de bucătarul în timpul liber, un colţ separat pentru proiecte de lucru manual, indiferent că este vorba despre croşetat, tâmplărie sau sudură. Fiecare cu pasiunile şi colţul lui, da?!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI