TIOR

Tu nu vrei mai multa lumina?

Lumina, atât în interiorul locuinţei tale, cât şi afară, are un rol important asupra stării faptelor şi stărilor sufleteşti. Aşadar, cum alegi corpurile de iluminat potrivite? În primul rând, probabil te-ai lămurit deja că nu se poate să ai un singur corp de iluminat într-o încăpere, căci lumina trebuie adaptată contextului. În al doilea rând, va trebui să te orientezi după restul decorului pentru a alege corpurile de iluminat potrivite pentru fiecare cameră.

 

O măsură sigură

 

Cum să alegi multe corpuri de ilumina şi să ai siguranţa că nu faci o alegere greşită şi că nu vor arăta rău în locuinţa ta? Alegi corpuri de iluminat în culori neutre, eventual în nuanţe ce se regăsesc în finisaje, în mobilier sau în alte decoraţiuni.

 

De asemenea, sporturile luminoase nu vor da greş niciodată. Gândeşte-te numai: în baie arată bine, în bucătărie arată bine şi sunt şi foarte utile (în special dacă le montezi în partea inferioară a dulapurilor suspendate, pentru a lumina suprafeţele de lucru), în living arată bine şi sunt potrivite pentru serile de "cinema", în dormitor arată bine, la intrare arată bine. Nu există motive împotriva spoturilor luminoase, aşa-i?

 

O altă variantă la îndemână

 

Pentru a nu face decât paşi siguri, care nu pot da greş, alege pentru amenajarea locuinţei asocierea clasică universal acceptată: alb-negru. Poţi alege finisaje albe, mobilier cu negru sau gri, iar apoi, corpurile de iluminat astfel: lustrele vor fi albe pentru ca lumina generală să fie cât mai puternică şi mai clară, iar veiozele pot fi negre în totalitate sau numai cu exteriorul abajului sau cu piciorul negru. De asemenea, nu vei avea cum să greşeşti nuanţele, nonculorile potrivindu-se oricum.

 

Desigur, poţi aruncă ici, colo, câţiva stropi de culoare în fiecare cameră, nu este absolut necesar să îţi decorezi întreaga locuinţă în alb-negru, căci viaţa are întotdeauna şi multă culoare, căminul tău de ce nu ar avea?

 

Totul în perfect acord

 

Dacă, dimpotrivă, o cameră anume (sau întreaga locuinţă) este foarte colorată, atunci şi corpurile de iluminat vor trebui să se potrivească în acest decor. Aşadar, dacă livingul tău este capătul curcubeului, nu ezita să alegi o veioză cu picior lung argintie, în care să se reflecte toate culorile din cameră sau o veioză înaltă care să aibă o singură culoare, însă una foarte intensă: un roz-bonbon sau un albastru electric sau orice se potriveşte mai bine în locuinţa ta.

 

Într-o încăpere decorată în stil industrial sau vintage, şi corpurile de iluminat trebuie să se înscrie în acelaşi stil. Contrastele, dacă ţi le doreşti, va trebui să le realizezi la nivel cromatic, iardacă îţi doreşti să creezi contrastul prin alăturarea unor obiecte care aparţin unor stiluri diferite, recomandarea generală este să nu fie tocmai corpurile de iluminat cele ce realizează contrastul.

 

Şi puţină îndrăzneală

 

În special dacă ai ales stilul eclectic pentru amenajarea unei camere, poţi alege corpuri de iluminat cât mai diferite: unele care să fie perfect camuflate şi unele care să atragă atenţia asupra lor fie prin dimensiuni, fie prin culoare, fie prin poziţionare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI