TIOR

Trecutul in prezent: cum readucem stilul baroc in casa

Stilul baroc a reprezentat o perioadă cu un efect răsunător în istorie. Dacă ne referim la amenajarea locuinței, în ultimul timp s-a putut observa o readucere a stilului baroc în case și apartamente. Elementele acestui stil oferă interioarelor ornamente strălucitoare și o arhitectură elegantă. Iată care este rezultatul asocierii stilului baroc și a stilului contemporan.

Doza de stil

Finisaje aurii și linii ondulate impresionează într-o locuință ce variază între elementele contemporane și cele ale stilului baroc. Juxtapunerea de stiluri decorative vine și cu o incertitudine în ceea ce privește doza corectă a fiecărui stil în parte. Urmărește galeria noastră foto, dar și sfaturile specialiștilor în home design pentru a cunoaște toate detaliile referitoare la amenajarea locuinței folosind elemente ale stilului baroc.

Alb din abundență

Folosirea nuanțelor deschise, în special alb, reprezintă o modalitate modernă de atenuare a dramatismului oferit de stilul baroc. Luând exemplul unei săli de mese, aici putem interveni cu elemente decorative prețioase. Un candelabru de cristal impresionează întregul aspect al încăperii, în timp ce scaunele își pot păstra din modernitatea stilului.

Echilibru între stiluri

Pentru obținerea unui design echilibrat în locuința ta, rezultatul final trebuie să respecte un mix al stilurilor decorative. Fuziunea amenajării trebuie să realizeze o trecere de la un element ce aparține unui stil decorariv către altul al unei perioade de timp diferite. Elementele reprezentative ale stilului baroc sunt cel mai des folosite sub forma candelabrelor, a ramelor pentru oglinzi sau a obiectelor de mobilier din fier ornamental.

Inspirație și fantezie

Scopul nostru este obținerea unei amenajări a locuinței atinse de inspirația stilului baroc. Accesoriile aurii sunt cele care pot aduce eleganță camerelor ce se doresc a face parte din fantezia unui decor contemporan, dar cu elementele stilului baroc. În acest caz, specialiștii în home design sugerează decorarea plafonului în nuanțe metalice, aurii. În contrast, poți opta pentru o canapea în culori neutre și cu un design contemporan.

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI