TIOR

Transformari: Vopseste interiorul bibliotecii

Îţi doreşti o transformare mică pentru una dintre camerele tale? Vopseşte interiorul bibliotecii sau dulapurilor cu un conţinut expus într-o culoare diferită! Nu este o schimbare majoră, nu necesită tot timpul din lume şi nu este greu de reparat în cazul în care se dovedeşte un eşec sau vrei o altă schimbare.

 

Cum?

 

Fie vopseşti (adică... ştii... cu vopsea), fie alegi un tapet cuminţel şi ascultător, cu un model simplu şi în culoarea potrivită, numai bun de lipit în interiorul bibliotecii. Bineînţeles, în ambele cazuri va trebui să goleşi întâi rafturile şi, dacă se poate, să le scoţi de tot, pentru a simplifica procesul de creaţie. Profită de această ocazie pentru a face ordine şi pentru a reorganiza obiectele pe care le aşezi în acest dulap sau în această bibliotecă.

 

O culoare puternică...

 

Poţi opta pentru o culoare puternică, dar va trebui să ai grijă la tipul obiectelor pe care le vei aşeza pe rafturi după această transformare. Dacă nuanţa din interiorul bibliotecii va fi puternică, şi contrastul va trebui să fie puternic.

 

... Sau o culoare vie...

 

Mai ales dacă scopul transformării este să revitalizezi încăperea unde faci această schimbare, atunci culoarea aleasă pentru vopsirea interiorului bibliotecii ar fi bine să fie una cât mai vie, aşa încât să dinamizeze aspectul întregii camere.

 

... Sau ceva mai subtil...

 

Poţi, bineînţeles, să alegi culori subtile pentru vopsirea interiorului bibliotecii, dacă îţi plac schimbările care afectează întreaga atmosferă, dar nu atrag atenţia asupra lor. Aruncă un ochi în galeria foto şi vei găsi şi câteva exemple de astfel de schimbări discrete.

 

... Sau fără discriminări...

 

Desigur, poţi întotdeauna să nu vopseşti numai interiorul bibliotecii, ci să o vopseşti în întregime şi, astfel, să creezi acea impresie de mobilier vechi. Îţi aminteşti dulapul verde al bunicii? Nu? El cu siguranţă îţi aminteşte de tine!

 

... Sau în culori închise...

 

Culorile închise, chiar dacă de regulă nu sunt recomandate, mai ales în camerele mici, au efecte estetice foarte puternice, aşa că nu puteau scăpa atenţiei noastre: alege cea mai închisă nuanţă a oricărei culori îţi doreşti (poţi opta pentru negru, bleumarin, indigo, verde închis, roşu închis etc), însă, indiferent de nuanţa aleasă, va trebui să acorzi foarte multă atenţie contrastelor.

 

... Sau în două tonuri

 

Poţi vopsi interiorul bibliotecii cu o nuanţă a unei culori (una mai închisă), iar esteriorul cu o altă nuanţă a aceleiaşi culori (mai deschisă), dacă îţi doreşti un aspect ceva mai jucăuş. Iar dacă îţi doreşti un efect total energizat, poţi mixa două culori diferite, dar va trebui să alegi cu grijă nuanţele.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI