TIOR

Transformarea camerelor pentru oaspeti

Nu toată lumea are o locuinţă atât de spaţioasă încât să aibă întotdeauna pregătită o cameră pentru oaspeţi. Cum improvizezi o cameră pentru oaspeţi, aşa încât să asiguri confortul maxim vizitatorilor tăi, să arate bine şi să nu te încurce diferitele accesorii în restul timpului?

 

Cortine pentru respectarea intimităţii

 

Poţi avea în living un "pat de zi". Adică în mod obişnuit, livingul nu va fi folosit ca dormitor, ci patul va servi drept loc unde să tragi un pui de somn după-amiaza sau unde să te retragi cu o carte sau o revistă pentru a te recrea după masă. Când vei avea oaspeţi, vei schimba cuvertura şi vei îmbrăca patul în cearşafurile potrivite pentru ca oamenii să poată dormi aici în confortul meritat.

 

Pentru a crea impresia unui spaţiu privat şi relaxant, optează pentru un paravan sau o cortină dintr-un material gros – nu va trebui să cheltuieşti foarte mult şi efectul vizual va fi unul plăcut.

 

Un pat la "mezanin"

 

Nu trebuie să construieşti în întregime un nou etaj în apartamentul tău, ci să găseşti un loc unde vei putea construi un soi de nişă unde să aşezi o saltea confortabilă cu perne şi pături. În a treia imagine din galeria foto vei observa că există un pat deasupra spaţiului de lucru. Zona de deasupra biroului este adesea irosită, însă într-o locuinţă mică unde se primesc adesea oaspeţi construirea unui pat nu foarte mare pare o idee foarte bună. Nu crezi?

 

Bibliotecă + pat rabatabil

 

Dacă tot îţi amenajezi locuinţa în aşa fel încât să fie primitoare şi pentru cei care locuiesc aici, dar şi pentru oaspeţi, ia în considerare comandarea unei biblioteci cu rafturi speciale montate pe spatele unui pat rabatabil. Foto 4 din galeria de mai sus ar trebui să fie suficient de sugestivă în acest sens.

 

Va trebui, desigur, să ai grijă ca atunci când comanzi acest tip de mobilier să verifici sistemele de prindere (nu vrei să se dărâme patul pe tine când te aştepţi mai puţin), dar şi sistemele de fixare a cărţilor pe rafturi (dulapuri cu cheiţe, de exemplu – pentru ca atunci când patul este rabatat, cărţile să rămână la locul lor pe rafturi şi să nu se împrăştie pe podea).

 

Birou + paturi rabatabile suprapuse

 

Primele două imagini din galeria foto sunt reprezentative şi pentru prima sugestie din acest articol (adăugarea unei cortine între spaţiul de dormit al oaspeţilor şi spaţiul pentru socializare), dar şi pentru aceasta sugestie.

 

Adesea, paturile rabatabile îndeplinesc mai multe funcţii, nu doar cea de pat rabatabil. De exemplu, unul dintre paturi poate fi şi birou, iar celălat pat poate servi drept avizier sau tablă de scris.

 

Un culcuş ascuns

 

Cum ar arăta un culcuş ascuns? Un pat ascuns va fi astfel camuflat încât să nu sugereze că există: va fi ascuns după o perdeluţă colorată, după panouri din lemn sau după un tablou imens. Acestea pot fi paturi simple, de o persoană sau paturi de două persoane, dar rabatabile. Desigur, o variantă întotdeauna la îndemână sunt canapelele extensibile şi fotoliile extensibile, precum şi saltelele gonflabile.

 

Pentru mai multe sugestii pentru mobilier, amenajări, accesorii şi gesturi pentru a-ţi primi oaspeţii cât mai bine, poţi consulta articolele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI