TIOR

Tot felul de modele pentru tapet

Decorarea pereţilor este unul dintre cei mai importanţi paşi în amenajarea locuinţei. Trebuie să ai planul gata făcut atunci când alegi culorile şi modelele pentru pereţi. De asemenea, va trebui să ştii dacă îţi doreşti ca pereţii casei tale să fie văruiţi, desenaţi sau îmbrăcaţi în tapet. Modelul tapetului va trebui şi el ales în funcţie de stilul ales pentru piesele de mobilier şi în funcţie de coloritul celorlalte elemente din cameră, aşa încât întregul decor să fie echilibrat şi armonios.

 

Cât tapet?

 

Iniţial, tapetul era utilizat pentru decorarea tuturoro pereţilor dintr-o locuinţă. Mai târziu, acesta a fost folosit şi pentru decorarea unei camere în exclusivitate. Mai nou, tapetul este folosit şi pentru decorarea unui singur perete dintr-o cameră sau numai pentru decorarea parţială a unui perete.

 

În ce priveşte decorarea pereţilor de la tine de acasă, numai tu vei putea stabili ce proporţie de perete vei acoperi cu tapet, în funcţie de cât de multe decoraţiuni vei dori să foloseşti şi de cât de complexe vor fi modelele mobilierului folosit pentru amenajarea fiecărei camere în parte.

 

Ce model?

 

Modelul tapetului trebuie ales în acord cu imprimeurile textilelor folosite pentru amenajarea camerei pe care o vei decora cu tapet, precum şi cu paleta cromatică a mobilierului şi accesoriilor mari cum sunt accesoriile pentru ferestre, covorul şi tablourile mari.

 

Modelele alese pentru tapet vor putea fi geometrice, florale, vegetale (paisley, de exemplu, este un model des întâlnit – exemplu stilizat în foto 4),animale sau abstracte.

 

Asortat ori ba?

 

Atunci când alegi să decorezi pereţii cu tapet, este recomandat să alegi mobilier cât mai simplu şi să alegi decoraţiunile mărunte la final. De exemplu, vei putea asorta modelele de pe tapet cu cele de pe veioze, pernuţele decorative sau vaze. De asemenea, vei putea comanda tablouri sau sculpturi care să se potrivească tapetului ales.

 

Desigur, este posibil şi să îţi doreşti ca tapetul să reprezinte pata de culoare din cameră şi să nu vrei să îl asortezi cu nimic. În acest caz, este recomandat ca întreaga cameră să fie decorată în culori neutre, alb şi/sau negru, aşa încât culorile de pe tapet să poată reprezenta contrastul dorit.

 

În galeria foto vei vedea exemple din ambele cazuri: şi spaţii unde tapetul este asortat cu ornamentele din camerele decorate, şi încăperi unde tapetul cuprinde culori ce nu se regăsesc în restul camerei respective. Totul depinde de gusturile proprietarilor.

 

Mai multe recomandări pentru alegerea tapetului vei găsi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI