Tot ce trebuie pentru o masa de biliard

10-10-2014 / Blog amenajari locuinte

Este plăcut să ai un spaţiu de joacă pentru oamenii mari chiar acasă şi să nu mai fie nevoie să plăteşti în oraş pentru a juca o oră de biliard, nu-i aşa? Noi aşa ne-am gândit şi am pregătit articolul de faţă pentru cei pasionaţi de acest joc – pentru a vă fi mai uşor să instalaţi o masă de biliard acasă, pentru a alege masa potrivită pentru locuinţa ta şi pentru a decora frumos şi camera în care instalezi masa de biliard.

 

Ce fel de masă îţi doreşti?

 

Potrivit rezultatelor documentării noastre, există trei tipuri de masă de biliard, clasificate după dimensiunile mesei de biliard: biliard pentru pub-uri (de 2 metri), "profi" (2,5 metri) şi "pentru turneu" (2,75 metri). Vei alege masa de biliard în funcţie de spaţiul disponibil în locuinţa ta, bineînţeles.

 

Cel mai probabil, vei alege o masă de biliard de dimensiunile celor din pub-uri, căci acestea au dimensiuni exterioare de 132 cm pe 228 cm şi o suprafaţă de joc de 97 cm pe 193 de cm, în timp ce masa "profi" are o suprafaţă de joc de 117 cm pe 234 cm, iar cea pentru experţi, o suprafaţă de joc de 127 de cm pe 254 de cm.

 

Mai ai nevoie şi de spaţiu...

 

Trebuie să iei în considerare, atunci când alegi să instalezi o masă de biliard acasă, că vei avea nevoie de mult spaţiu şi în jurul acesteia, nu numai de spaţiul necesar mesei propriu-zise: doar ştii câtă mişcare este în jurul unei mese de biliard! Va trebui să fie loc pentru toată această mişcare...

 

Pregăteşte camera înainte de a introduce şi instala masa.

 

Măsoară bine masa, măsoară şi camera unde vrei să instalezi masa şi apoi vezi cât spaţiu mai rămâne (după ce ai luat în calcul şi traficul din jurul mesei). După aceste măsurători, vei alege şi câteva scaune din cele înalte de bar, pe care le vei aşeza lângă o tejghea fixată pe perete (aici vei ţine pahare şi boluri cu gustări sau "crănţănele") sau poate o măsuţă de cafea şi câteva fotolii. Nu uita nici de sistemul audio sau de televizor – ce crezi tu că se potriveşte mai bine.

 

Mai departe te vom lăsa să te inspiri din imaginile din galeria foto, dar nu uita că masa şi întreaga cameră de joc trebuie să se potrivească măcar parţial cu restul casei ca aspect, materiale folosite şi paletă cromatică.

 

Alte elemente necesare unei camere cu masă de biliard.

 

Cu siguranţă ai observat deja în filme, în pub-uri şi tot ce se raportează la biliard că mesele de biliard au deasupra corpuri de iluminat suspendate. Acestea nu pot lipsi nici de la tine de acasă. De asemenea, camera trebuie să fie foarte bine aerisită. Apoi, ar fi bine să aduci aici şi câteva elemente care să îndemne la relaxare şi bună dispoziţie: un covor drăguţ, un tablou motivaţional, un fotoliu confortabil şi aşa mai departe.

 

Dacă îţi place acest subiect, îţi recomandăm şi articolul despre spaţii de joacă pentru oameni mari şi articolul de aici despre camera potrivită pentru o seară de jocuri cu prietenii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.