TIOR

Textile pe pereti. Nu te speria, citeste

Decorarea pereţilor este necesară în orice casa noua sau apartament nou. Important este să găseşti modalitatea ideală pentru amenajarea propriei locuinţe. Dacă îţi recomandăm să îţi ornezi pereţii cu textile nu te grăbi să refuzi, ci ai puţină răbdare cu noi şi "răsfoieşte" acest articol, poate găseşti, totuşi, o sugestie care să îţi fie pe plac.

 

"Arborează" un steag medieval

 

Dacă ai unul transmis din generaţie în generaţie, cu atât mai bine – valoarea sa creşte, poveştile se păstrează. Dacă nu, cu siguranţă vei putea găsi unul verosimil (dacă nu veritabil) după căutări repetate pe internet.

 

Ştii despre ce discutăm, da? Steagurile acelea pe care oamenii medievali le afişau la uşa restaurantelor, a atelierelor diferitor caste şi, mai ales, în apropierea castelelor.

 

Pereţi "interculturalizaţi"

 

Există atâtea culturi pe faţa Pământului, cu bagaje atâţ de bogate, încât ai mii de variante dintre care poţi alege. De exemplu, poţi opta pentru un suzani – este o ţesătură tradiţională din Uzbekistan (sau Tadjikistan, Kazahstan sau alte state din centrul Asiei) cu model brodat, tribal.

 

De altfel, poţi căuta şi alte decoraţiuni pentru pereţii tăi, cu un alt specific: cu modele tipice japoneze, cu imprimeu specific finlandez, francez, britanic şi aşa mai departe.

 

Pereţi autentici româneşti

 

Întotdeauna va exista cineva care va crede că produsele şi cultura din România sunt cele mai bune şi mai frumoase – şi chiar sunt, mai ales cele lucrate manual de meşteşugari care s-au ocupat cu artizanatul încă din copilărie.

 

Mergi în zonele unde încă mai găseşti lucrători de artizanat şi cumpără de la ei produse tradiţionale Româneşti, alimentare şi nealimentare. Nu vei regreta niciun moment: calitatea unui ştergar brodat manual sau a unui covor ţesut la război de degetele unei femei care nu cunosc alt fel de a crea haine sau decoraţiuni este de netăgăduit. În plus, acestea sunt unice şi pot fi realizate chiar şi la comandă.

 

Tablouri cu textile

 

Alege o bucată de placaj sau din polistiren. Gândeştete-te dacă îţi doreşti să o înrămezi sau să devină un tablou de tip canvas. Îmbrac-o într-un material sau în mai multe petice din diferite materiale. Gata! Ai un tablou unicat, colorat şi frumos.

 

Dacă timpul îţi permite şi dacă se potriveşte pasiunilor şi tendinţelor tale, poţi încerca să brodezi ceva pe aceste materiale sau să aplici diferite decupaje. Spor la treabă!

 

Uniforme preţioase

 

Nu doar fotografiile şi picturile se pot înrăma, ci şi bilete norocoase de loterie, şi bilete dintr-o excursie importantă sau de la un meci important sau... haine. De exemplu, dacă, printr-o minune laică intri în posesia unei jachete purtate de o mare vedetă (cum ar fi, să zicem, Michael Jackson) sau dacă se păstrează uniforma bunicului tău, care a fost general în cine ştie ce război, ar arăta foarte bine conservată într-o ramă simplă, pe un fond deschis, simplu, şi presată de o bucată simplă de geam.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI