TIOR

Tesaturi imprumutate pe care sa le iubesti: cuverturi kantha

Putem să apreciem sau să nu fim de acord cu tot ce vedem la alte culturi, însă ţesăturile şi tradiţiile fiecărui popor au farmecul lor, aşa şi cuvertura kantha. Anterior, ţi-am povestit despre tapiseriile tradiţionale din zona Uzbekistanului, suzani (despre care poţi citi mai multe aici), iar astăzi îţi vom arăta cuvertura kantha şi felul în care te poţi folosi de ţesăturile acestea cu specific cultural.

 

Cuverturile kantha sunt originare din Asia de Sud şi sunt făcute din sari-uri vechi, împletite sau aşezate una peste alta, apoi cusute între ele. Adesea, acestea sunt decorate cu diferite pietricele sau fire colorate.

 

Poţi anima întregul dining.

 

Masa unde se servesc mesele principale din zi trebuie să aibă de fiecare dată un aspect deosebit. Nu este nevoie să investeşti foarte mult în mobilier sau în decoraţiuni, ci să alegi accesoriile cu grijă şi ochi critic. De exemplu, în prima imagine din galeria foto vei vedea că întreaga încăpere este decorată în alb şi culori neutre, însă aspectul cuverturii înveseleşte întreaga încăpere. Nici măcar nu mai este nevoie de ornamente sau vaze cu flori proaspete pe masă. Ţesătura kantha poate fi folosită şi ca faţă de masă fără nicio problemă.

 

Energizează-ţi dormitorul!

 

Dacă îţi doreşti un aspect deosebit pentru dormitorul tău, dar ca atmosfera generală să fie una calmă, ar fi recomandat ca întreaga încăpere să fie decorată în culori cât mai deschise: alb, culori neutre şi pasteluri. Pentru a energiza aspectul camerei de odihnă, vei schimba din când în când cuvertura de pe pat şi poate pernuţele decorative. Una dintre cuverturile de schimb poate fi o pătură kantha sau o pătură cu un alt model inspirat de o tradiţie anume.

 

Retapisează piesele preferate de mobilier.

 

Întotdeauna este o idee bună să recondiţionezi o piesă de mobilier care ţi-e dragă şi să foloseşti, pentru acest lucru, şi materiale care-ţi sunt la fel de dragi. Astfel, fotoliul, bancheta, scaunele sau canapeaua care au supravieţuit atât de mult timp, dar au nevoie de un chip nou vor putea avea o faţă plăcută şi coloartă. Uite cât este de simpatic, de exemplu, fotoliul din galeria foto. Desigur, va trebui să alegi şi alte decoraţiuni specifice pentru camera unde tronează o astfel de piesă de mobilier.

 

Ţine-le, pur şi simplu, la îndemână.

 

Dacă nu vrei să foloseşti aceste ţesături pentru proiectele handmade sau cu un scop anume (cuvertură pentru patul din dormitor, faţă de masă pentru un dining original etc), atunci le poţi ţine, pur şi simplu, la îndemână: împăturite frumos pe scaune, ca să vă puteţi înveli cu ele atunci când se face mai răcoare.

 

Retapisează tot ce se poate: tăblii, pernuţe.

 

Iar dacă îţi place ideea folosirii acestor materiale pentru a îmbogăţi aspectul locuinţei tale, atunci poţi să retapisezi tăblia patului, să faci huse pentru scaune, huse pentru pernuţele decorative şi alte astfel de accesorii drăguţe pentru acasă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI