TIOR

Tendintele anului in randul pieselor de mobilier

Ştim că nu am abordat destul de puternic subiectul tendinţelor din 2014 în materie de home design, aşa că ar fi timpul să satisfacem şi aceste curiozităţi, dacă ele există. Aşadar, acest articol va fi dedicat celor mai noi tendinţe în designul de mobilier, aşa încât tu să te poţi ajuta de toate instrumentele pentru a alege piesele de mobilier pentru locuinţa ta; şi ce instrument mai util decât informaţia poate exista din acest punct de vedere?

 

Mobilier pentru exterior... în interior

 

Bineînţeles că nu vei alege orice fel de mobilier de exterior pentru a-ţi decora interiorul, ci numai piese care se potrivesc stilului ales după gusturile tale şi care se potrivesc şi ca dimensiuni, raportându-te la spaţiul disponibil. Apoi, probabil vei vrea să testezi tot mobilierul, să fie confortabil şi să arate bine şi de aproape. S-ar putea să fie mai bine să cumperi mobilierul din magazine clasice, nu online, deşi aceasta este tendinţa pieţii.

 

Mobilier opulent pentru locuinţe elegante

 

Anul acesta se caută şi mobilierul opulent: fotoliile masive, cu spătar înalt, canapelele cu tapiserii cu texturi speciale, paturi deosebite, cu baldachin (indiferent că pui şi perdeluţe sau că preferi stâlpii goi) şi aşa mai departe. Un exemplu "simplu" ar fi în a treia imagine din galeria foto de mai sus.

 

Mobilier executat la comandă

 

O tendinţă destul de uşor de justificat ar fi dorinţa de a cumpăra mobilier executat la comandă. Este drept că ar dura mai mult să îţi mobilezi locuinţa cu mobilier pe comandă, însă acesta este singurul fel în care fiecare piesă de mobilier pe care o vei aşeza în fiecare cameră se va potrivi perfect şi în cameră, şi cu celelalte piese de mobilier, şi cu gusturile celor care locuiesc în această casă şi tot aşa mai departe.

 

Mobilier cu specific cultural

 

Interculturalitatea este un concept tot mai căutat în toate domeniile: literatură, artă, home design... Ne plac ornamentele pe care le aducem cu noi din concedii petrecute în jurul lumii, dar acestea se potrivesc şi mai bine într-o locuinţă unde pot rezona cu mobilierul. Şi în galeria foto vei putea observa un living care arată foarte bine şi unde se află tot felul de elemente cu specific african.

 

Mobilier pitic pentru casele potrivite

 

Dacă locuinţa ta nu este foarte spaţioasă, atunci mobilierul opulent nu are ce căuta aici. Piesele micuţe de mobilier sunt la fel de căutate: vrem să rămână cât mai mult spaţiu în care să îţi poţi desfăşura acţiunile zilnice, aşa că nu ezita să cumperi sau să comanzi mobilier de dimensiuni reduse. Importantă este dimensiunea practică a mobilierului.

 

Mobilier vintage

 

Cum să fie "vintage" la modă? Fie şi numai mulţumită termenului acesta adoptat de la străini, obiectele învechite, clasice, trecute prin probele vremii, par a rămâne în rândul obiectelor de interes, mai ales atunci când este vorba despre modă (vestimentară sau de amenajări interioare, nu contează). Esteticul se bazează pe formele vechi.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI