TIOR

Tendintele anului 2013 privind corpurile de iluminat pentru interior

Felul în care este iluminată o încăpere poate schimba în întregime atmosfera creată. De aceea este recomandat ca în fiecare cameră să existe multiple surse de iluminare, astfel încât felul în care este luminată încăperea să poată fi adaptat situaţiilor de peste zi.

 

În primul rând, atunci când faceţi planul de iluminare, puneţi în valoare piesele centrale ale camerei. De exemplu, dacă vreţi ca interesul privitorului să fie orientat spre bonsaiul bine crescut şi întreţinut, atunci poziţionaţi un spot luminos exact deasupra lui.

 

Dacă centrul de interes este noul tablou achiziţionat, atunci poziţionaţi câteva (minimum două) spoturi luminoase în partea superioară a ramei.

 

Pentru sursa principală de lumină a camerei, utilizaţi un întrerupător cu potenţiometru, astfel încât să puteţi controla intensitatea luminii şi, deci, atmosfera pe care doriţi să o creaţi. De asemenea, în orice cameră, ar fi bine să aveţi şi câteva lumânări ornamentale, diferite ca forme şi înălţimi, aşezate separat sau în grupuri de trei, pentru un plus de eleganţă, dar şi pentru a fi întotdeauna pregătiţi pentru o pană de curent.

 

În continuare, vom numi câteva dintre cele mai importante tendinţe ale anului în amenajări interioare şi, mai exact, în corpurile de iluminat.

 

Corpuri din materiale albe – de preferat, mate: vor propaga o lumină diafană, destul de puternică pentru vizualizarea corectă (indiferent de activitate: citire, relaţionare, jocuri, masă sau urmărirea programelor TV), dar destul de prietenoasă cu nervii optici.

 

Lustrele din sticlă colorată dau un aer jucăuş încăperii unde sunt poziţionate şi oferă unitate în prezenţa unor seturi de pahare sau de borcane pentru condimente, biscuiţi sau potpourri. Sunt, de asemenea, între preferate pentru faptul că permit propagarea unei lumini clare, uşor colorate în nuanţele preferate.

 

Lustrele rotunde – sub forma unor bulbi din hârtie, frunze tratate sau din diverse împletituri. Acestea dau un aer elegant încăperii, fiind replica artificială şi naivă a aştrilor. Sunt ideale pentru persoanele cu o puternică latură sentimentală, înclinate spre ceilalţi, comunicative, prietenoase.

 

Mixt de materiale – produsele de iluminare create cu ajutorul mai multor materiale (sticlă, metal, plastic etc) sunt în tendinţe datorită abilităţii lor de a combina stiluri diferite şi posibilităţilor crescute de asortare. În timp ce eleganţa cristalelor se poate reflecta în oglindă, impresia de căldură şi de confort poarte fi regăsită în bucăţile de lemn sau de plastic, iar luciditatea şi încrederea (valori morale) vor fi reflectate în sticlă şi metal.

 

Puneţi preţ pe iluminare... la propriu – candelabrele sunt în tendinţe anul acesta, însă va trebui să aveţi grijă să le alegeţi pe cele care nu sunt kitschoase şi care sunt potrivite ca dimensiuni încăperilor pe care doriţi să le accesorizaţi astfel.

 

Corpuri de iluminare handmade – obiectele făcute manual sunt foarte căutate anul acesta. Se pare că toate industriile se orientează către produse lucrate manual, acestea asigurând originalitatea, unicitatea produsului.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI