TIOR

Te-ai saturat de acasa? Refresh!

Casele, asemeni oamenilor, îmbătrânesc. Împrospătează-ți periodic locuința, așa încât să îți facă plăcere să te întorci acasă. Amenajările interioare au un impact important asupra vieții de zi cu zi, un impact mai mare decât ți-ar plăcea vreodată să recunoști.

 

Artă improvizată

 

Știi genul acela de opere de artă despre care îți vine să spui "asta poate picta și nepotul meu de 3 ani"? Vrem să experimentezi chiar tu acest lucru, fără a mai deranja nepotul. Achiziționează o pânză de pictură și câteva vopseluri sau improvizează o suprafață numai bună de pictat dintr-o placă din lemn, metal, plastic sau chiar placaj.

 

Stropește-o cu vopseluri, în culori de diferite intensități, cu pete de diferite forme și dimensiuni. Așază-ți noua operă de artă într-un colț care îți pare lipsit de culoare.

 

Culori tonice

 

Chiar dacă nu ai una dintre cele mai anoste locuințe, prinde bine retapisarea unei canapele sau schimbarea perdelelor din când în când, astfel încât să modifici periodic atmosfera și estetica locuinței tale.

 

Optează pentru diferite accesorii colorate, dar nu în orice nuanțe, ci unele puternice, uimitoare, vii, care să pară că răsuflă și emit energie întregii încăperi.

 

Întotdeauna lumină

 

Lumina este prietena ta: îți va da mereu energia necesară pentru a-ți începe ziua în forță sau pentru a îți desfășura activitățile în cele mai bune condiții – excepție face, desigur, developarea fotografiilor, dar probabil ai depășit acel moment din istoria omenirii.

 

Produsele de iluminat pot varia ca tipuri, forme și culori, știi prea bine. Ai grijă cum le potrivești între ele, dar și cu restul decorațiunilor pe care le-ai ales deja pentru locuința ta. Nu ezita niciodată să alegi un corp de iluminat care arată ceva mai ciudat – poate doar dacă pare stricat, însă în acest caz asigură-te că este așa și fă o reclamație.

 

Zone simplificate

 

La un moment dat, în viața ta, poate părea că unele camere sunt supraaglomerate. Dacă te găsești în acea fază, atunci stilul minimalist sau cele nordice ți se potrivesc de minune. Nu uita însă: doar pentru că simplifici lucruri nu trebuie să moară culorile.

 

Comunicare și aer curat

 

Am mai punctat aceste lucruri și cu alte ocazii, dar este o oportunitate bună pentru a-ți aminti despre ele: în primul rând, aranjează mobilierul astfel încât fiecare persoană aflată într-o încăpere să le poată vedea pe toate celelalte – vei încuraja, astfel, fiecare individ ce ți-a pășit pragul să comunice.

 

În al doilea rând, amintește-ți despre deschiderea ferestrelor, la propriu și la figurat: este bine ca acestea să fie cât mai accesibile și cât mai largi, dar, mai ales, deschise zilnic pentru o aerisire corespunzătoare.

 

În al treilea rând, în living și în bucătărie este recomandat să ai câte un ghiveci, cel puțin: pe lângă estetica împrospătată a fiecărei camere, plantele de interior au darul de a îmbunătăți calitatea aerului prin procesul de fotosinteză. Nu uita, însă, dacă îți dorești ghivece cu plante în dormitor, să le scoți pe timpul nopții, când acestea produc dioxid de carbon.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI