Tavanul care te reprezinta: clasic, din lemn

29-11-2015 / Blog amenajari locuinte

Există o multitudine de posibilități creative de a accentua designul unei încăperi. Astăzi vom alege plafonul ca punct focal. Am selectat câteva idei decorative care să vă inspire în amenajarea locuinței pornind de la cel mai potrivit material pentru un tavan clasic: lemnul.


Tavan geometric


În căutarea echilibrului perfect în amenajarea interioară, putem alege un tavan geometric. Este o provocare atât pentru arhitecți, cât și pentru designeri. Un astfel de tavan scoate în evidență și potențialul celorlalte elemente de design din locuință. Aspectul festiv al plafonului are influențe din Maroc și Spania.


În formă de origami


O casă modernă se poate adapta ușor unui plafon din lemn cu aspect de origami. Mai ales dacă ți-ai propus un ambient călduros pentru living. Luminile naturale, cât și cele artificiale vor dinamiza prin umbrele constante de pe tavan. Acest joc luminos este obținut pe timpul zilei, în timp ce noaptea efectul este unul static.


Fulg de nea


Plafonul în formă de fulg de nea este de sezon. Casa de vacanță de la munte ar putea fi decorată astfel. Este o idee perfectă interioarelor moderne, dar cu mici detalii vintage. Întâlnirea cu familia se poate petrece în livingul al cărui tavan vine cu o decorațiune jucăușă și în același timp clasică. Lemnul brut menține o atmosferă distinsă.


Lemn pictat


O sală de mese se poate bucura de un tavan din lemn pictat, alăturat unor pereți îndrăzneți din punct de vedere cromatic. O combinație frumoasă pusă în juc, căci culoarea contrastantă a pereților va evidenția modelul textural al plafonului. De asemenea, acest tip de tavan se poate adapta cu ușurință și altor încăperi din locuința ta, în funcție de mobilierul ales și restul decorațiunilor.


Loc de servit masa


O masă alături de familie și prieteni poate deveni o experiență unică dacă locul de servit masa este bine pus la punct. Pentru tavan poți alege un tip de lemn care să creeze o conexiune cu restul decorului. În plus, este indicată o reintepretare a temei decorative specifice pentru restul locuinței. Luminile ce înconjoară tavanul au un efect de accentuare a atmosferei familiale.


Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.