TIOR

Tavane colorate pe care vei gasi...

Am tot discutat despre alegerea culorilor în amenajările interioare şi despre colorarea pereţilor, a mobilierului sau a unei camere întregi cu ajutorul ornamentelor. S-a discutat mai puţin despre varianta unde tavanele sunt colorate în diverse nuanţe, în funcţie de preferinţele locatarilor.

 

De obicei, tavanul este alb şi pereţii sunt coloraţi. Dar de ce nu s-ar inversa rolurile măcar într-o cameră? S-ar putea să fie chiar mai simplu decât de obicei să alegi decoraţiunile dacă întreaga încăpere este zugrăvită în alb şi mobilată cu nuanţe ale culorilor neutre.

 

Ce culori ai putea alege pentru tavanul tău?

 

Nuanţe de albastru

 

Cea mai la îndemână culoare pentru zugrăvirea tavanului este albastrul deschis, la fel cum pentru podele este cel mai uşor să alegi o nuanţă de maro. De ce? Pentru că uneori urmăm inconştient modelul natural: sus este cerul albastrul, jos este solul cafeniu, iar de jur împrejur tot felul de culori. Iată de ce o cameră pereţii albi şi cu tavanul bleu are un aspect atât de liniştitor. Acest lucru se poate observa şi în primele două imagini din galeria foto.

 

Nuanţe de galben

 

O altă variantă care este uşor de luat în calcul pentru amenajarea interiorului propriei locuinţe este zugrăvirea tavanului în nuanţe de galben. Galbenul, la fel ca oricare dintre culorile principale, are mai multe nuanţe, mai intense sau mai slabe, pure sau cu diferite tente. Tu vei alege nuanţa potrivită pentru tine şi te vei putea bucura din plin de o cameră unde pereţii sunt albi sau crem şi tavanul este gălbui, căci va fi ca o reprezentare simplă şi extinsă a soarelui, iar simbolul soarelui oferă oamenilor încredere şi îi ajută să se deschidă şi să dea mai mult randament în activităţile întreprinse.

 

Chiar şi negru

 

Despre tavanele negre am mai discutat într-un articol anterior şi am stabilit deja că este nevoie de o mare doză de curaj pentru a alege astfel decorul într-o locuinţă. În plus, dacă vopseşti tavanul în negru, va trebui să ai mare grijă la felul în care vei alege decoraţiunile şi mobilierul din acea cameră, mai ales dacă nu este cea mai înaltă sau mai spaţioasă cameră.

 

Ecouri de culori

 

În fine, tavanul poate avea orice culoare îţi doreşti, inclusiv mov, roşu sau verde. Important este să găseşti echilibrul cromatic din cameră, iar acest lucru îl realizezi prin repetarea nuanţei de pe tavan într-unul dintre elementele din cameră: într-o canapea, într-un covor întins sau poate într-un tablou masiv. Imaginile din galeria foto ar trebui să te lămurească mai bine în acest sens.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI