TIOR

Sugestii pentru ca orice camera sa fie mai placuta

Orice cameră trebuie să arate ca un întreg, decorul interior trebuie să fie unitar şi echilibrat. În acelaşi timp, este nevoie de un strop de creativitate. Cum procedezi pentru a amenaja fiecare camera din noua ta casă într-un mod cât mai plăcut? Noi avem câteva sfaturi în această privinţă...

 

Zugrăveala întârziată

 

De aproape fiecare dată ţi-am spus, până acum, să alegi culoarea dominantă din cameră şi să te ocupi întâi de zugrăveală. Da, atât în teorie, cât şi în practică, trebuie să te ocupi de pereţi înainte de a mobila întreaga cameră, pentru a nu murdări sau strica mobilierul şi accesoriile ce urmează să fie instalate aici.

 

Totuşi, asupra culorii vopselei va trebui să revii după ce ai ales toate piesele de mobilier, aşa încât să nu trebuiască să alegi canapeaua în funcţie de culoarea pereţilor, ci să poţi crea nuanţa potrivită de vopsea după ce ai ales canapeaua şi dulapurile. Gândul iniţial la decorarea pereţilor îţi va servi, deci, numai ca reper iniţial.

 

Nu supraîncărca nicio cameră

 

Aglomerarea nu are niciodată un efect vizual plăcut, aşadar, evit-o! Nu apropia prea mult piesele de mobilier unele de altele şi nu supraîncărca suprafeţele cu decoraţiuni, oricât de dragi ţi-ar fi – eventual, utilizează-le prin rotaţie.

 

Diferite manifestări artistice

 

Este recomandat ca în fiecare cameră să ai minimum un tip de artă expus. De exemplu, pentru dormitor, poţi opta pentru o serie de vase de diferite înălţimi şi culori, dar din acelaşi material şi cu forme diferite sau, şi mai bine, diferite sculpturi din materiale care de care mai ciudată. În living, agaţă un tablou frumos, pictură sau fotografie, nu contează.

 

Pentru a-ţi pune în valoare piesele de artă, este recomandat să le aşezi sub un jet de lumină, dar şi mai important este să se afle în câmpul vizual. Majoritatea oamenilor au câmpul vizual la 1,5 metri de podea, prin urmare acela este nivelul ideal pentru centrul operelor de artă.

 

Nu te bloca la o temă anume

 

Sigur, este recomandat să alegi câte o temă pentru fiecare cameră. Totuşi, nu trebuie să exagerezi. De exemplu, dacă cineva ar alege tema marină, ar fi plăcută o cameră decorată în culori neutre unde, pe un perete, stă atârnată o cârmă, iar perdelele sunt de un albastru pal. Ar fi mai puţin plăcut ca la intrarea şi ieşirea din living să trebuiască să schimbi încălţămintea, pentru că podeaua este acoperită de nisip. Eşti de acord?

 

"Straturi" de lumină

 

Am mai spus şi cu alte ocazii, însă vom insista, deoarece este un lucru important: într-o cameră, lumina trebie să se propage în feluri diferite, aşa încât să se poată crea atmosfere diferite. Prin urmare, este necesar să optezi pentru mai multe tipuri de corpuri de iluminat.

 

Prioritizează creativitatea

 

Creativitatea şi propriile gusturi trebuie să fie principalele repere în necesităţile de decorare a interiorului fiecărei camere. Poţi ignora orice reguli de estetică sau le poţi schimba în favoarea ta dacă ai o idee bună care nu este banală ci, dimpotrivă, puţin ciudată.

 

Ai puterea să sfidezi atât regulile simetriei, cât şi pe cele ale cromaticii – tu, la tine acasă, eşti vedeta. Tu poţi face orice.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI