TIOR

Strop de originalitate: Graffiti de interior

Graffiti-ul este una dintre artele urbane care, asemeni oricărui tip de artă, poate veni în tot felul de forme și modele și care poate avea surse de inspirație nenumărate. În plus, graffiti-ul realizat la interior are multe avantaje: îl poți modifica cum vrei, nu trebuie să corespundă normelor sociale, nu se încadrează în termentul "vandalism", poate avea orice dimensiuni, nu riști să fie șters următoarea zi cu clor de către femeia de serviciu și așa mai departe.

 

Iluzii optice

 

Păi dacă tot suntem artiști, să fim artiști până la capăt, nu? Optează pentru o perspectivă și compune o imagine care să cuprindă o decorațiune și un graffiti. De exemplu, poți așeza în living o macheta a Big Ben-ului sau a Turnului Eiffel, iar graffiti-ul să fie un dinozaur sau King Kong – proporțiile trebuie să fie astfel încât "monstrul" să atace punctul turistic. Nu se va vedea la fel din orice poziție ai adopta, însă ideea este destul de creativă încât să poată fi pusă în practică.

 

De asemenea, poți picta pe unul dintre pereți un mise-en-abyme sau, asemeni lui Wile E. Coyote, un drum care te duce departe, pe care să pleci într-o călătorie imaginară care să îți dea idei sau să te scape de agitația și presiunile cotidianului.

 

Contururi

 

Graffiti-ul nu trebuie neapărat să fie plin de culoare sau foarte complex: în funcție de personalitatea și preferințele tale, poți opta pentru un graffiti alb-negru sau pentru unul care să reprezinte contururile diferitelor forme pe care îți dorești să le reprezinți în interiorul casei tale.

 

Arta poate fi și simplă – sau poate părea simplă. Home design-ul totuși nu este despre complexitate decât dacă acest cuvânt îl determină pe cel care locuiește în casa de amenajat. Decorațiunile simple (accesori și ornamente de orice fel) pot fi și dintre cele mai simple și pot crea un efect cel puțin la fel de puternic precum cele complicate dacă sunt realizate unde și cum trebuie.

 

Adevărate lucrări de artă

 

Graffiti-ul, dacă este luat în serios, este o formă foarte complexă de artă. Și chiar ar trebui luat în serios: alegerea materialelor, alegerea suprafețelor, grija pentru texturi și efecte... Da, în secolul XXI, picturile murale sunt chiar dificile!

 

Poți alcătui imagini artistice din graffiti-uri realizate pe diferite plăci (de dimensiuni și din materiale diferite sau de dimensiuni și din materiale identice, în funcție de scopul lucrării), care, așezate una lângă alta, să creeze o nouă imagine.

 

În rest, poți "trânti" un graffiti în orice cameră: în bucătărie, în baie, pe hol, în dormitor, în camera copilului, în living, în birou – oriunde!

 

Sursa foto: revistacasaejardim.globo.com, homeklondike.com, houzz.com.

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

903.62 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI