TIOR

Stiluri contrastante

De ce ai alege două stiluri de amenajari interioare total diferite pentru amenajarea locuinţei? Pentru că arată bine şi pentru că este altceva! Unul dintre cele mai utilizate stiluri de amenajări interioare este stilul contemporan pe care ai putea să îl înţelegi ca fiind un derivat al stilului minimalist cu un adaos de elemente decorative.

 

Dacă împleteşti stilul contemporan cu artă clasică, efectele vor avea un impact puternic şi plăcut asupra oricărui privitor. În acest articol vom discuta despre câteva consecinţe ale acestei combinaţii de stiluri, astfel încât tu să poţi stabili dacă ţi se potriveşte o asemenea asociere ori ba.

 

Personalitate şi efect

 

Stilul contemporan pernite utilizarea unor accesorii nu tocmai banale, a unor decoraţiuni care să fie mărci corespunzătoare personalităţii tale şi care să ofere, deci, personalitate camerei unde sunt utilizate. O veioză cu statură impunătoare, un covor cu imprimeu îndrăzneţ sau o draperie ţesută manual ar fi de ajuns pentru a da acea notă personală unei încăperi.

 

Totuşi, nu vrei să fie numai atât: ai nevoie de un efect de durată. Pentru acest lucru vei avea nevoie de cel puţin o piesă de artă bine pusă în valoare. De exemplu, un tablou aşezat la loc de cinste şi luminat corespunzător (cu o sursă de lumină direcţionată către el) ar putea oferi întregii camere acel efect de lungă durată (şi, în funcţie de tema tabloului, poate chiar un aer dramatic) de care are nevoie un living.

 

Ieşire din anonimat

 

Suntem de acord că orice stil de amenajări interioare are frumuseţea sa şi că nu este nevoie de extravaganţe pentru a amenaja frumos o cameră, dar de ce să vrei ca locuinţa ta să aibă numai camere frumoase când acestea pot fi, cu ajutorul unui singur element, uimitoare.

 

Contrastul de stil dintre contemporan şi tradiţional nu este unul deranjant, ci este destul de simplu de realizat încât să nu degenereze într-un eşec estetic şi destul de surprinzător încât să îţi ofere la finalul procesului de decorare a interiorului locuinţei tale un sentiment de satisfacţie.

 

Simplitate şi confort

 

Nu va trebui să faci compromisuri foarte mari pentru această combinaţie contrastantă de stiluri de amenajari interioare. Dimpotrivă, este foarte simplu să le combini; ideal este să amenajezi locuinţa în stilul contemporan, pentru a fi, oarecum, în pas cu vremurile, iar contrastul să fie realizat cu un obiect (maximum două) care să aparţină stilului clasic în fiecare cameră.

 

Cel mai important este să păstrezi ca principal criteriu confortul fizic şi emoţional al celor care locuiesc în aceasta casă. Aşadar nu complica foarte mult lucrurile: alege mobilier simplu, zugrăveală simplă, finisaje simple, câteva accesorii care să se potrivească personalităţii tale şi apoi o piesă de artă clasică ce va deveni centrul de greutate al camerei.

 

Vizitează galeria foto pe care ţi-am pregătit-o şi observă modul în care cele două stiluri se împletesc pentru a crea un decor armonios.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI