TIOR

Stilul minimalist, definitia simplitatii

Stilul minimalist se remarcă prin simplitatea design-ului. Curent apărut în prima parte a secolului al XX-lea, minimalismul renunță la excesul de ornamente și favorizează formele geometrice curate și liniile drepte, care aerisesc interioarele locuințelor. De aceea, stilul minimalist se potrivește de minune pentru casele și apartamentele mici, unde spațiul reprezintă o problemă.

 

Din punctul de vedere al cromaticii, stilul minimalist se caracterizează prin culorile neutre. Spre exemplu, la pereți se utilizează de obicei albul. Pentru mobilier, sunt preferate nuanțe de crem sau bej, alături de verde și, în unele cazuri, negru.

 

Foarte important pentru stilul minimalist este redarea cât mai detaliată a elementelor naturale și de aceea, în ultima vreme, se poate observa o ușoară trecere înspre culorile pastelate, cum ar fi turcoazul. Acest stil de amenajare pentru locuințe are rolul de a conferi un plus de intimitate pentru case sau apartamente și, mai mult decât atât, dă iluzia unui spațiu mai mare.

 

În ceea ce privește mobilierul în stil minimalist, se poate remarca simplitatea și finețea elementelor care se pliază acestui current. Astfel, sunt preferate piesele de interior care reprezintă doar strictul necesar, tocmai pentru a se evita aglomerarea spațiului deja restrâns.

 

De regulă, se folosește mobilă simplă, din materiale ușoare. Mesele joase, spațiile zidite în pereți sau rafturile în locul bibliotecilor sunt componentele unui mobilier în stilul minimalist. Ca și materiale de construcție, se întâlnesc des mesele din PAL sau sticlă mată, care dau impresia unui plus de atenție la realizare. Nu în ultimul rând, stilul minimalist conferă locuințelor un aspect open-space.

 

Stilul minimalist se caracterizează și prin folosirea parchetului în culori neutre, în detrimentul covoarelor ori mochetelor. În baie se folosește gresie și faianță care să imite modelele de parchet, în nuanțe monocrome, asemănătoare cu lemnul. Pentru bucătărie sunt preferate corpurile suspendate, care pot masca aparatele electrocasnice.

 

Și lumina joacă un rol important la stilul minimalist. Aceasta trebuie să dea o senzație de relaxare. Sursele de lumină trebuie să fie multiple. Spre exemplu, se poate opta pentru lămpi înalte și ușoare și nu pentru lămpile tradiționale. Scopul principal este crearea unei lumini cât mai difuze, pentru un plus de intimitate. Mai mult decât atât, astfel se pun în valoare mult mai bine elementele decorative din locuință.

 

Stilul minimalist se potrivește de minune pentru persoanele ordonate, întrucât se caracterizează prin simplitate și prin renunțarea la ornamentația excesivă.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI