TIOR

Stilul contemporan – la indemana oricui

Dacă îţi place stilul contemporan de amenajări interioare, îţi vor plăcea şi sugestiile din acest articol, şi imaginile din galeria foto adiacentă. Stilul contemporan presupune simplitate, însă fără a renunţa la elemente tradiţionale sau culoare. De aceea, este la îndemâna oricui şi se poate aplica în interiorul oricărei locuinţe.

 

Dacă... atunci...

 

Dacă îţi plac operele de artă abstracte, atunci îţi place stilul contemporan. Dacă draperiile groase te fac să te simţi claustrat(ă), atunci stilul contemporan se potriveşte şi în locuinţa ta. Dacă îţi plac simplitatea şi geometria (sau obiectele cu un aspect puternic geometrizat), acesta este un stil potrivit pentru tine şi casa ta.

 

Linii simple

 

De la arhitectură la finisaje şi mobilier, păstrează un contur cât mai simplu, cu linii bine definite. Imprimeurile, dacă există, trebuie să fie ori foarte discrete (realizate în nuanţe foarte apropiate), ori geometrizate, pentru a avea un aspect general cât mai ordonat.

 

Spaţii deschise şi luminoase

 

Locuinţele de tip open-space sunt ideale pentru cei care îşi doresc case amenajate în stil contemporan şi se regăsesc în trăsăturile acestuia: aceşti oameni vor avea nevoie de spaţii cât mai vaste, cât mai bine aerisite, cât mai libere, cât mai simple, cât mai bine luminate.

 

De asemenea, ar fi ideal ca locuinţele amenajate în stil contemporan să aibă ferestre cât mai mari, cu accesorii cât mai discrete (fără perdele groase şi lungi din tavan şi până în podea)

 

Obiecte lucioase, dar sobre

 

Obiectele care au luciu într-o încăpere decorată în stil contemporan nu trebuie să lipsească cu desăvârşire, însă acelea care există într-un astfel de spaţiu trebuie să nu aibă urmă de sidef, ci un luciu cât mai simplu, cât mai discret, cu aspect de lac.

 

Accesorii minimaliste

 

Aşa cum notam şi la începutul articolului acestuia, stilul contemporan este pentru iubitorii de artă abstractă şi pentru cei dependenţi de simplitate. Aşadar, cele mai indicate ar fi accesoriile şi decoraţiunile minimaliste, fără a risca să fie decapitaţi cei din rândul colecţionarilor care vor să îşi expună obiectele pline de poveşti adunate de-a lungul timpului.

 

În acelaşi timp, dacă toată locuinţa este amenajată într-un stil foarte simplu, trebuie să ştii că poţi opta pentru obiecte de artă foarte voluminoase: în ultima imagine din galeria foto vei vedea o cameră amenajată în stil contemporan, care a primit drept accesoriu dominant un tablou care se întinde pe un întreg perete aproape.

 

Poţi colecţiona mai multe idei despre stilul contemporan din articolele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI