TIOR

Stilul clasic englezesc, eleganta si bun gust pentru locuinta ta

Stilul clasic englezesc se remarcă prin eleganță, bun gust și rafinament. Un element definitoriu pentru amenajările interioare care utilizează aceasta modă se referă la îmbinarea stilului tradițional cu alte amestecuri de design modern. Astfel de lucruri conferă un plus de originalitate decorațiunilor “British”.

 

Materialele naturale și modelele clasice sunt două dintre trăsăturile definitorii ale stilului clasic englezesc. Texturile și țesăturile care se regăsesc în acest trend creează un plus de confort și de discreție pentru locuințe. Tapițeriile moi, folosirea culorilor închise si a decorațiunilor florale se numără printre lucrurile ce definesc stilul British.

 

Calitatea superioară a materialelor folosite pentru stilul clasic englezesc creează o atmosferă modernă, cu toate că mobilierul este, în general, unul realizat din materiale tradiționale. Lemnul de pin sau de mahon din care sunt facute mesele și dulapurile, fotoliile Chesterfield din piele și șeminee mari, clasice sunt elemente care nu lipsesc din stilul englezesc.

 

Culorile închise, precum maroniul, vișiniul sau verdele definesc moda clasică britanică. Spre exemplu, o bucătărie englezească trebuie neapărat să aibă nuanțe de maro, care pot fi îndulcite cu puțin roșu sau bej. La fel este și cazul living-ului. Alegerile cromatice vor fi tot închise, tocmai ca să confere locuinței un plus de robustețe și de tradiționalism. În general se pune accentul pe mobilierul antic, pentru un plus de autenticitate.

 

Atmosfera caldă și primitoare dintr-o locuință britanică este trădată de motivele reprezentate de către figuri geometrice sau florale, care dau impresia unei încăperi rustice, desprinsă parcă din mijlocul naturii. De asemenea, se utilizează și materialele brodate de mână, iar draperiile sunt preferate în schimbul jaluzelelor. Fețele de masă sunt, de regulă, largi.

 

Specific pentru stilul clasic englezesc sunt și decorațiunile de porțelan, dar și pereții tapetați sau candelabrele de cristal. Nu în ultimul rând, ceștile de aramă sau de bronz sunt ideale pentru servirea celebrului ceai englezesc.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

903.66 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI