Stil imprumutat: elemente spaniole pentru casa ta

10-06-2014 / Blog amenajari locuinte

Fiecare om este interesat de o altă cultură şi îşi doreşte să promoveze trăsăturile acesteia în propria casă. De aceea, astăzi vom discuta despre stilul spaniol – pentru ca cei pasionaţi de cultura rudelor noastre îndepărtate să găsească un sprijin cât de mic în articolele noastre.

 

Precum este de aşteptat, stilul spaniol este foarte asemănător cu stilul mediteranean de amenajări interioare şi, dacă citeşti articolul de aici şi articolul de faţă, vei putea repera destul de uşor punctele comune.

 

Îmbrăţişarea naturii şi a libertăţii

 

Dacă ai o grădină, s-ar putea să îţi doreşti să începi chiar cu decorarea acesteia. Totuşi, ar fi mai bine să începi cu interiorul şi abia apoi să ajungi la amenajarea balconului, amenajarea terasei şi/ sau amenajarea grădinii, mai ales dacă ai un buget limitat pentru amenajarea locuinţei tale.

 

Când ajungi la acest capitol, vei vrea să ai câteva ulcele în care să aduni apă de ploaie sau în care să aşezi câteva plante naturale. De asemenea, aleile vor fi placate cu piatră naturală, iar veranda, terasa sau balconul vor beneficia de mobilier cât mai simplu, din lemn cu un aspect cât mai natural.

 

Îmbinarea neutrului cu nuanţe calde

 

Stilul mediteranean este cunoscut pentru tendinţele sale cromatice calde – acesta fiind unul dintre cele mai evidente puncte comune ale celor două stiluri de amenajări interioare. Aşadar, alege culori neutre (bej, crem, maro), pasteluri şi culori calde pentru amenajarea locuinţei tale dacă eşti fan al culturii spaniole.

 

Nu ar strica nici dacă ai găsi un vechi stindard al vreunei cetăţi spaniole, însă va fi mai uşor să te limitezi la fineţea mobilierului şi la o cromatică echilibrată, caldă. La spanioli, până şi culorile reci (de exemplu, turcoazul) are o tentă caldă, căci vor căuta întotdeauna culorile acelea păstoase sau cu aspect prăfuit şi prietenos.

 

Corpuri de iluminat cu miros hispanic

 

Ai dreptate, corpurile de iluminat nu au miros, dar ai înţeles oricum la ce ne referim: la obiecte care să arate fie manufacturate, fie vintega, fie... pur hispanic. De exemplu, poţi alege sfeşnice şi candelabre pentru bucătărie, pentru dormitoare şi pentru living. Poate chiar şi pentru holul de la intrare. Alege o lumină caldă – chiar şi cea artificială ar trebui să aibă o nuanţă gălbuie, căci datorită spiritului spaniol trebuie să arate totul cald şi prietenos.

 

Decoraţiuni potrivite

 

De exemplu... un covor mare, persan, s-ar potrivi bine în living, nu ai zice? Dar nu un covor persan în sensul în care a ajuns la noi: nu covor din acela cu peri lungi şi deşi cumpărat din talcioc, ci un covor ţesut manual şi cu model persan... ca în imaginile din galerie.

 

O atenţie deosebită pentru baie

 

Amenajarea băii va trebui să fie un proces simplu, cu obiecte simple. Atenţia se va îndrepta către cadă, care trebuie să fie destul de mare şi de confortabilă, cu un aspect simplu şi elegant, pregătită întotdeauna pentru o baie cu spumă şi petale roşii de trandafir.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.