TIOR

Stil eclectic industrial

Stilul eclectic industrial ar fi potrivit pentru persoane relaxate, care vor să aibă o locuinţă cât mai simplă şi cât mai practică, dar fără să fie lipsită de stil. Cuvântul „casual” din engleză se potriveşte cel mai bine acestui stil: nu este pretenţios, dar este întotdeauna primitor şi plăcut, uşor adaptabil pentru diferite situaţii.

 

Ce culori domină?

 

La această întrebare se poate răspunde foarte uşor, căci numai numele de „stil industrial” te face să vizualizezi o anumită paletă cromatică formată din alb, maro, negru şi gri. Pare că va rezulta un decor plicticos şi sobru, dar nu este o regulă. Dacă vopseşti pereţii în alb, şi păstrezi podelele într-o nuanţă maro cât mai deschisă, iar tocurile uşilor şi geamurilor vor fi negre, dar covoarele gri deschis, ai putea crea o locuinţă chiar plăcută, nu crezi?

 

În plus, poţi jongla cu imprimeuri şi diferite nuanţe de gri şi maro (ajungând chiar până la bej şi crem) pentru a crea un decor plăcut şi dinamic. Pozele din galeria foto ar trebui să îţi poată demonstra că stilul eclectic industrial nu este atât de plictisitor pe cât te-ai aştepta când auzi cuvântul „industrial”.

 

Ce materiale domină?

 

Vei avea nevoie de cât mai multe materiale naturale, iar dintre acestea lemnul şi metalul domină. Vei putea avea decoraţiuni din sticlă transparentă sau din ceramică albă – acestea merg foarte bine pentru stilul industrial. În plus, atât lemnul, cât şi metalul, poate fi vopsit în orice culoare îţi doreşti dacă te saturi de acest stil relativ simplu la un moment dat.

 

Ce are specific?

 

Culorile şi materialele dominante sunt specifice stilului industrial. Dar ce îl face să fie eclectic? Ei, bine, pentru a amenaja un spaţiu cu aer eclectic, vei avea nevoie de obiecte de mobilier sau de câteva decoraţiuni care să aparţină altui stil.

 

Vei putea alege ornamente care sunt uşor colorate, dar nu în nuanţe prea intense. Vei putea alege obiecte de mic mobilier care să fie vintage sau care au fost fabricate potrivit rigorilor altor vremuri.

 

De exemplu, un scaun din lemn masic care are braţe cu modele florale ar fi perfect pentru a schimba un pic atmosfera. Va trebui, însă, ca tapiseria să aibă modele cât mai discrete.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI