TIOR

Stairway to Heaven

Frumuseţea stă în detalii. Uneori, detalii sunt constituite de zugrăveli, de pardoseli sau de scările interioare. Tipul de scări pe care îl alegeţi pentru noua locuinţă va determina, cu siguranţă, felul în care veţi continua decorarea. 

 

În funcţie de spaţiul disponibil, dar şi de preferinţele dumneavoastră, va trebui să alegeţi, înainte de toate, forma scărilor din interioarul casei dumneavoastră. Acestea pot fi secţionate, în spirală, sau clasice, fiecare tip având avantaje şi desavantaje. Următorul pas va fi alegerea materialului de construcţie şi eficientizarea scărilor – puteţi proiecta spaţii de depozitare sub acestea, sau şine pe balustradă pentru a vă ajuta în transportarea obiectelor dumneavoastră de la un etaj la altul.

 

Scări interioare din lemn

 

Scările din lemn sunt cele mai folosite în amenajările interioare, iar motivele sunt lesne de înţeles. În primul rând, materialul este unul dintre cele mai puţin costisitoare, cele mai la îndemână şi cele mai uşor de prelucrat.

 

În al doilea rând, lemnul are culori diferite, în funcţie de copacul din care provine, astfel încât preferinţele cromatice ale consumatorilor să poate fi satisfăcute cu uşurinţă. De altfel, culoarea caldă a lemnului dă întregii locuinţe un aer prietenos şi primitor. Atunci când culoarea naturală a lemnului nu coincide cu planurile dumneavoastră de amenajări interioare, puteţi să îl lăcuiţi, să îl vopsiţi, să îl sculptaţi, până când rezultatul este unul mulţumitor.

 

În al treilea rând, lemnul este un material destul de rezistent la trafic şi uşor de înlocuit pe alocuri în cazul unui accident.

 

Un alt avantaj al scărilor interioare din lemn este faptul că pot fi construite împreună cu alte materiale, cum sunt sticla, fierul forjat şi aluminiul. Există, totuşi, şi un dezavantaj al acestui tip de scări pentru interior: odată cu trecerea timpului, pot începe să scârţâie.

 

Scări interioare din marmură

 

Scările din marmură au farmecul lor: dau locuinţei în care se află un aer distins, elegant. Totuşi, au, la rândul lor, o serie de avantaje şi de dezavantaje. Între avantaje se numără durabilitatea materialului, precum şi varietatea cromatică în care marmura este disponibilă.

 

Marmura este un material dur, dificil de prelucrat şi care păstrează răceala. Aşadar, aerul distins vine la pachet cu necesitatea de a purta întotdeauna papuci prin casă. Totuşi, putem trece pe lista avantajelor acestui material simplitatea, serenitatea şi eleganţa.

 

Între dezavantaje, ar fi faptul că scările din marmură sunt dificil de restaurat, preţul crescut şi faptul că marmura este destul de pretenţioasă, în sensul că va trebui să continuaţi amenajările interioare în funcţie de aceasta, ţinând cont că nu orice stil de amenajări interioare este potrivit cu eleganţa marmurii.

 

Scări interioare ingenioase

 

Pentru artişti şi oameni nonconformişti se vor găsi mereu opţiuni originale pentru decorarea unei case noi, mai ales dacă apelaţi la oamenii potriviţi pentru realizarea planului dumneavoastră. În construirea acestora se folosesc cele mai diverse materiale, în cele mai trăznite culori (sau nu) şi pot lua diverse forme avangardiste, fără a omite dimensiunea pragmatică a scărilor.

 

Avangardismul se poate reflecta în materialele folosite, în structura scărilor sau în alegerile cromatice pe care le faceţi împreună cu designerul de interioare care se va ocupa de lucrare. Pentru ilustrarea acestei idei sunt mai utile imaginile...

 

Surse foto: freshome.com, pinterest.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI