TIOR

Spune-mi cum arata casa ta ca sa iti spun pe unde ai fost...

Ar fi şi păcat să faci înconjurul lumii, iar casa ta să arate banal şi să fie lipsită de amprentele experienţelor tale atât de diversificate. Permite cunoştinţelor şi experienţelor tale să îţi personifice locuinţa şi să te ajute să îţi transforme casa într-un spaţiu pe care l-ai râvni... dacă nu ar fi deja al tău. Cum anume pui în valoare toate amintirile şi ideile pe care le-ai acumulat plimbându-te prin lume? Noi avem câteva idei...

 

Tablouri specifice

 

Tablourile sunt obiectele cărora le găseşti cel mai uşor un loc în căminul tău – chiar şi cele care sunt ceva mai ciudăţele sau cele care sunt lucrate manual (adesea, special pentru vizitatorii unei familii sau al unei comunităţi relativ restrânse). În imaginile din galeria foto, vei vedea că există şi tablouri aşezate în biblioteci sau pe rafturi sau deasupra dulapurilor: nu este obligatoriu să le atârni pe toate pe pereţii casei tale.

 

Hărţi, globuri şi indicii

 

Punctează cumva toate locurile pe care le-ai vizitat. Dacă ai avut o excursie nemaipomenită în Nordul României sau în Sudul Greciei, găseşte harta corespunzătoare zonei vizitate, lipeşte-o pe un fond alb şi apoi pune câte un semn în locurile exacte pe care le-ai vizitat.

 

Cu globurile geografice poţi face la fel: te poţi folosi de abţibilduri sau de piuneze pentru a marca locurile ce ţi-au încântat privirile şi ţi-au desfătat sufletul.

 

Cât despre indicii... acestea pot fi orice obiect pe care l-ai adus cu tine din concedii: măşti, semne de circulaţie (ai grijă, nu e tocmai legal să ai aşa ceva), semne ale unor baruri, un papagal vorbitor, vase din sticlă fabricată numai în anumite regiuni, pene de păsări, talismane norocoase şi aşa mai departe.

 

Decoraţiuni cu specific

 

Decoraţiunile cu specific sunt, cumva, cuprinse în „subcapitolul” de mai sus: orice este specific unei regiuni şi ai adus cu tine sau ai primit ca suvenir de la cineva şi are rol decorativ este un indiciu al experienţelor prin care aţi trecut. De exemplu, ştim că dacă ai un covor Suzani în casă ai fost într-una dintre ţările ale căror nume se termină cu „stan”. Dacă ai un joben unde culorile alb, albastru şi roşu se întrepătrund, dar nu există şi steluţe, cu siguranţă ai trecut prin Marea Britanie. Iar exemplele pot continua.

 

Ţesături de ici, de colo

 

Orice este textil poate avea modele specifice unui colţ de lume sau altui colţ. Astfel, vei putea să aduci cu tine din diferite concedii covoraşe, cuverturi, pături sau tapiserii ţesute manual de oameni ai locurilor pe care le vizitezi şi îţi vei putea colora astfel locuinţa. În ultimele imagini din galeria foto, în special, vei vedea că până şi materialele care au culori şi modele specifice vreunei culturi se pot îmbina foarte frumos cu mobilier modern sau cu elemente de decor în stil industrial sau contemporan.

 

Aici vei găsi mai multe sugestii potrivite călătorilor... 

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI