TIOR

Spatiu de joaca pentru oamenii mari

Am scris un articol despre cum să depozitezi lucrurile în garaj și un articol despre cum să îl transformi într-o cameră primitoare. Cum îl faci spațiu de joacă? Pentru copii este ușor să amenajezi un spațiu de joacă, însă, pe măsură ce creștem, vrem mai multe lucruri.

 

Ce modificări trebuie să faci pentru a transforma garajul într-un spațiu de agrement?

 

Ai nevoie de lumină.

 

În funcție de efectele pe care vrei să le creezi, poți instala spoturi luminoase, neoane sau chiar candelabre. Totuși, s-ar putea să nu vrei să investești foarte mult în corpurile de luminat: dacă ai niște prieteni ceva mai... energici, s-ar putea ca toate investițiile tale să aibă viață scurtă și să se materializeze în cioburi.

 

Ca de fiecare dată, îți vom recomanda să optezi pentru minimum două tipuri de iluminare: să fie lumină clară pentru jocurile de precizie (biliard, bowling, jocuri de societate, boardgames etc) și lumină puțin mai slabă, puțin difuză, pentru când vă uitați la filme sau jucați jocuri electronice.

 

Ai nevoie de un spațiu de repaos.

 

Întotdeauna trebuie să existe și locuri unde tu și invitații tăi să vă puteți odihni: o canapea, câteva fotolii, câteva scaune, poate chiar taburete sau scaune din cele pitice. Nu ar fi rău să ai și câteva scaune pliabile pentru atunci când ai mai mulți invitați – pentru acestea s-ar putea să fie bine să asiguri câte o pernuță pe care să o așeze fiecare invitat pe șezutul scaunului, astfel încât să stea cât mai confortabil.

 

Alege-ți jocurile.

 

În funcție de ce jocuri îți plac ție, dar și celor cu care vei juca, alege jocurile pentru care vei amenaja această încăpere. Desigur, acest lucru depinde și de spațiul disponibil, însă nu trebuie să lași acest aspect să îți limiteze alegerile.

 

Dacă îți place baschetul, desenează pe parchet marcajul specific terenul de baschet și instalează pe unul dintre pereți un coș corespunzător. Dacă îți place bowling-ul, instalează o pistă potrivită. Dacă spațiul nu îți permite să amenajezi o adevărată sală de bowling, sacrifică o latură a camerei sau redu puțin dimensiunile pistelor și alege bile și popice mai micuțe, direct proporționale.

 

Totuși, în interior, ar fi ideală instalarea unei mese de biliard – un joc destul de liniștit și silențios. Peste aceasta poți așeza un placaj (poate fi "decapotabil) pe care să poți juca șah, poker sau, dacă cumperi sau confecționezi și un fileu micuț, tenis de masă.

 

Nu uita de bar!

 

Oamenilor mari le plac băuturile – și cele non-alcoolice, dar și cele alcoolice. De aceea, te vom trimite la articolul despre amenajarea unui bar acasă: va trebui să te asiguri că într-un colț există o tejghea, câteva scaune înalte, de bar, un mini frigider (sau unul normal, în funcție de preferințe și resurse), un raft cu pahare și, bineînțeles, un raft cu sticlele cu băutură.


Nu ar fi rău să furnizezi pentru acest colțișor și un espressor și o plită unde să poți pregăti diferite deserturi sau să încălzești apa pentru ceaiuri sau cognacul.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI