TIOR

Solutii pentru studenti: ca acasa

Acest articol va fi dedicat tuturor celor plecaţi la studii într-un alt oraş şi care au nevoie să îşi personalizeze noile locuinţe, aşa încât să nu se simtă străini. Pentru a completa mesajul articolului de faţă, te poţi întoarce la acest articol, unde vei găsi câteva sugestii pentru personalizarea subtilă şi reversibilă a unui spaţiu în care locuieşti numai periodic.

 

Orice x 2

 

Alege accesorii duble: obiectele care sunt în pereche (perne, oglinzi, noptiere, căni etc) oferă un confort moral şi emoţional. Unii dintre studenţi sau liceeni, în momentul în care pleacă departe de familie şi de prieteni, se adaptează mai greu şi se simt singuri. Lucrurile care vin în perechi îi ajută să se relaxeze şi să nu se mai simtă la fel de încolţiţi, chiar dacă spaţiul în care locuiesc e nou, chiar dacă oamenii din jur sunt noi, chiar dacă programul este nou şi totul pare străin şi ostil.

 

Un pat prietenos

 

Când pătrunzi într-un mediu nou, odihna (somnul) este mai importantă ca oricând. Indiferent că vei locui în cămin, în gazdă sau în chirie, ar fi bine să investeşti câţiva bănuţi într-un pat nou sau măcar într-o saltea nouă pe care să o pui peste patul cel vechi sau în cadrul patului deja existent după ce ai aruncat vechea saltea şi în aşternuturi: perne, cearşafuri, pilote, cuverturi. Şi ţine mine: este important să te odihneşti bine; celelalte piese de mobilier necesare pot fi improvizate sau mai ieftine.

 

Tablă de scris pentru pereţi + Piese de artă pentru "focus"

 

Felul în care îţi dorezi pereţii contează cel puţin la fel de mult ca spaţiul de odihnă şi felul în care amenajezi spaţiul de studiu: ai nevoie de ceva inspirator, ceva unde să te poţi exprima, fără a face modificări categorice în spaţiul închiriat. Tablourile mari au şi ele un rol decorativ, dar şi un rol terapeutic: vei privi cele mai dragi imagini, te vei regăsi în ele şi, pentru un moment, măcar, ar trebui să te poţi simţi ca acasă.

 

Câteva coşuri

 

Nu vei căra dulapuri şi rafturi după tine, din apartament în apartament, dar ar trebui să poţi avea un coş pentru rufe de spălat, un coş pentru rufe mărunte (şosete, lenjerie etc), o cutie pentru rechizite şi tot aşa... Păstrează-ţi lucrurile personale organizate frumos în cutii, coşuri şi alte produse care să te ajute să le găseşti repede şi să ştii unde este fiecare obiect, aşa cum era şi acasă.

 

Ceva pufos, ceva colorat, ceva vechi, ceva drag

 

Lucrurile plăcute la atingere, lucrurile plăcute vederii, lucrurile primite de la persoane dragi sau lucrate împreună cu persoane dragi, lucrurile vintage (moştenite, primite în dar, aduse ca suvenir etc) – toate acestea au o anumită doză de drăgălăşenie şi fiecărui individ îi plac lucrurile personale, care îi conferă o anumită stare de confort.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI