TIOR

Solutii ingenioase de iluminat

Întotdeauna căutăm soluții decorative practice, adaptate nevoilor noastre. Când vine vorba de corpurile de iluminat, ne-am dori ca acestea să fie deosebite. Trebuie să recunoaștem, designul este primul aspect la care ne uităm.


Până acum am fost interesați să ne decorăm pereții, să cumpărăm mobila și decorațiunile perfecte. Ceea ce nu trebuie să trecem cu vederea este cum utilizăm luminile din casă în folosul nostru. Lumina naturală este benefică minții și corpului uman. Rivala sa, lumina artificială, are și ea beneficiile ei. Însă, în funcție de utilitatea fiecărei încăperi, poți alege sursa și intensitatea luminii de care ai nevoie.


Să ne inspirăm din lumea teatrului


Pe scenă, actorii știu că lumina este la fel de importantă precum decorul. Folosesc reflectoare cu lumini puternice sau difuze, colorate sau neutre. Astfel, este creată atmosfera dorită sau accentuată o anumită parte a decorului.


Noi suntem „actorii” din viața de zi cu zi. Dacă ne dorim o atmosferă relaxantă într-o anumită încăpere, dar în alta mizăm pe un altfel de ambient, trebuie să luăm în calcul sistemul de iluminat pe care îl vom folosi.


Lumina ascunsă


Momentul acela când închizi lumina și nu mai vezi nimic în jur este neplăcut. Îți dorești o lumină difuză care să asigure atât o atmosferă aparte încăperii, cât și să îți călăuzească pașii în miez de noapte. Un concept interesant de răspândire a luminii artificale ar putea răspunde nevoii tale. Montarea unei astfel de lămpi se realizează fie pe muchia peretului, fie pe suprafețe plane, în funcție de forma și modelul acesteia. Atâta vreme cât sistemul de iluminat are aceeași culoare cu restul peretelui, putem spune că s-a deghizat perfect.


Lumânare sau lampă?


Oare dacă am da timpul înapoi, ne-am descurca fără electricitate? Ar trebui să înlocuim corpurile de iluminat cu lumânări, nu-i așa? În trecut, era necesară o lumânare într-un suport pentru a facilita deplasarea prin întuneric, dintr-o încăpere în alta. Să revenim în prezent și să ne imaginăm cum ar arăta o lumânare a timpurilor noastre. Designerii au preluat această idee și au transpus-o sub forma unui sistem de iluminare modern și de mare efect.


Soluții pentru toate vârstele


Dacă ne gândim la copii, știm că aceștia au nevoie de o atenție specială. Pe timpului somnului trebuie să le oferim siguranța de care au nevoie. În întâmpinarea noastră vin specialiștii în home design. Aceștia ne prezintă corpuri de iluminat spectaculoase și practice în același timp. Sub forma unei flori se poate ascunde o sursă de iluminare care menține o lumină difuză seara. Dimineața petalele se deschid, intensitatea luminii crește trepat, iar trezirea celor mici nu va mai fi o neplăcere.


Există și pentru oamenii mari un concept al sistemului de iluminat care permite reglarea intensității. Vei găsi aceast design atractiv în galeria noastră foto.


Orice variantă de iluminat alegi, nu uita că ea oferă căldură căminului și atmosfera pe care o poți numi „acasă”.


Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI