Solutii eco pentru locuinta ta

30-09-2015 / Blog amenajari locuinte

Pe lista locuințelor „verzi” întâlnim case eco spectaculoase. Pe lângă faptul că acestea ajung să consume mult mai puțină energie decât o locuință obișnuită, au și un design atractiv și modern. Iată care sunt opțiunile amenajării locuinței ecologice.


Soarele – aliat în salvarea energiei


Cel mai mare consum de energie se înregistrează odată cu încălzirea apei. Pentru a diminua astfel de pierderi, poți opta pentru un sistem de încălzire solară. Avantajul major constă în faptul că astfel este încălzită strict apa de care ai nevoie. Fără exces de energie. Acest mod de economisire este destinat persoanelor cărora le pasă de mediul înconjurător și aleg o modalitate durabilă de trai.


Energie eficientă - energie eoliană


Cel mai des, nu întâlnim generatoare eoliene pe acoperișurile oricărei clădiri. De aici și reținerea noastră în alegerea unei astfel de metode generatoare de energie. Adevărul este, însă, contrar aparențelor. Instalarea sistemelor eoliene este recomandată și pentru acoperișurile caselor de locuit. Salvezi energie pentru electricitate și încălzire. De asemenea, poți lua în considerare instalarea geamurilor de tip panou, care vor menține temperatura adecvată în locuința ta.


Soluții pentru pardoseli


Continuând trendul verde, poți alege un parchet de bambus, mai ales că este o resursă regenerabilă. De asemenea, bambusul este cunoscut pentru durabilitate și rezistența crescută la umiditate. Pentru a respecta și mai mult tendințele eco, poți înlocui lemnul cu pardoseala din beton lustruit. Aspectul acestei pardoseli este indicat pentru interioarele moderne.


Decorăm „eco”


În ceea ce privește decorarea ecologică a locuinței avem mai multe aspecte de precizat. În primul rând, amenajarea unui spațiu verde, presupune un anumit consum de apă pentru îngrijirea plantelor. Un sfat util constă în folosirea apei de ploaie, în detrimentul celei de la robinet. Economisești energie și uzi plantele în mod eficient. Nu uita să alegi elemente naturale pentru decorarea casei tale. Ghinde, conuri de pin, ramuri. Este gratuit și efectul – garantat.


Facturi mai mici


Dacă vrei să îți reduci factura de electricitate, poți lua în calcul un sistem de dispozitive inteligente. Acestea vor stinge lumina în locul tău, contribuind la eficientizarea energiei. Electronicele și electrocasnicele pot fi controlate astfel încât să consume cât mai puțină energie și să fie oprite din funcțiune după un anumit interval de timp


Prin amenajarea locuinței în mod inteligent, poți salva și tu planeta.


Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.