Si totul a pornit de la un covor

17-09-2014 / Blog amenajari locuinte

Îţi recomandam şi cu alte ocazii să amenajezi (mai ales dacă ai de reamenajat o singură cameră) o locuinţă pornind de la câte un element. Poţi porni amenajarea unei camere de la un tablou, de o perdea, de la un taburet sau... de la un covor.

 

Acelaşi lucru îţi recomandam în articolul de aici despre suzani: porneşte amenajarea camerei (alegerea mobilierului şi a decoraţiunilor) de la culorile şi modelul acelui suzani. Aşadar, indiferent că este vorba despre un suzani sau despre un alt tip de covor, ia în considerare amenajarea unei camere de la acest accesoriu.

 

După paleta cromatică

 

Este uşor să alegi un covor care să îţi placă şi apoi, în funcţie de culorile care se regăsesc în ţesătura acestui covor (indiferent de materialul şi ţesătura propriu-zisă a covorului) vei alege mobilierul: culorile dulapurilor, tapiseria canapelelor şi a fotoliilor, culoarea lemnului mesei şi scaunelor. Culorile lemnului folosit în amenajările interioare trebuie şi ele alese cu grijă, căci fiecare lemnul diferiţilor copaci are diferite nuanţe de maro. Tu ce alegi? Lemn de trandafir, lemn de cireş, lemn de bambus, lemn de nuc, lemn de stejar? Iar variantele nu se termină aici.

 

După imprimeuri, modele şi dimensiuni

 

Analizează şi imaginile din galeria foto, apoi observă: în camera unde mobilierul este simplu, sobru şi slab colorat vei vedea că şi covorul este simplu, bicolor, cu ţesătura măruntă. Unde covorul este colorat şi cu modelul bogat şi camera este ceva mai bogat decorată, cu mai multe culori, mai vesele, în decoraţiuni, în accesorii, în tapiserii şi aşa mai departe.

 

Va trebui să iei în considerare, desigur, şi dimensiunile camerei, dimensiunile covorului, spaţiul de pe podea care va rămâne liber, dar şi cât de masiv va fi mobilierul din cameră.

 

Ecouri în artă

 

Culorile şi poate şi câteva dintre modelele care se regăsesc în covor ar putea să aibă ecouri în piesele de artă care îţi înfrumuseţează locuinţa. Cel mai uşor ar fi ca tablourile tale să fie adaptate la covoarele din casă: paletă cromatică, motive etc.

 

Potrivit în orice cameră

 

Covoarele se pot aşeza în orice încăpere: baie, bucătărie, dormitoare, living, holuri, birouri şi aşa mai departe. Desigur, fiecare cameră va avea nevoie de covoare din diferite materiale şi de diferite dimensiuni şi forme, iar mobilierul şi accesoriile din fiecare încăpere vor fi adaptate şi adaptabile.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.