TIOR

Si sa nu uiti de...

Când vin sărbătorile, totul se aglomerează, inclusiv programul tău. De aceea, este bine să ai o listă pentru a nu uita să verifici câteva etape ale curăţeniei de primăvară. Cu siguranţă îţi va fi uşor să faci curat în toată casa dacă ai un program săptămânal pentru acest lucru, însă din când în când este bine să faci curăţenie în profunzime. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că ar trebui să mai arunci un ochi la...

 

Marginile de sus

 

Pentru că nu sunt suprafeţe la vedere, s-ar putea să fi uitat să lustruieşti si partea de sus a uşii, a tocului uşii şi a ramelor oglinzilor şi tablourilor. Chiar dacă atunci când treci zi de zi pe lângă ele nu îţi atrag atenţia, este bine să ştergi toate suprafeţele din casă.

 

Rafturile de cărţi

 

În curăţenia săptămânală, poate că nu insişti prea mult atunci când ştergi rafturile. Totuşi, acum ar fi o ocazie bună pentru curăţenia generală, iar curăţenia generală presupune să iei toate lucrurile de pe un raft, ştergi bine raftul şi sus, şi jos, scuturi şi ştergi de praf fiecare obiect care era pe raft şi abia apoi le aşezi înapoi. Poate fi ceva mai migălos în cazul rafturilor de cărţi, dar va fi mai plăcut la vedere şi mai bun pentru sănătatea ta.

 

Corpurile de iluminat

 

Mai ales în timpul verii, dar nu numai, diferite gâze îşi găsesc sfârşitul alături de bulbul de lumină artificială. Acum, când e vremea curăţeniei generale, este bine să cureţi cu atenţie şi corpurile de iluminat, pentru ca acestea să aibă un aspect mai plăcut şi să poată lumina la potenţialul maxim.

 

Uşi, mânere şi clanţe

 

Va trebui să verifici încă o dată că mânerele, clanţele şi zona din jurul mânerelor şi clanţelor este curată. Dezinfectează totul, apoi lustruieşte (încă o dată) toate mânerele din casă, pentru a nu mai avea nicio amprentă, nicio urmă de grăsime sau de praf.

 

Tapiserii şi alte ţesături

 

Ar fi bine ca atunci când faci curat să scuturi foarte bine şi pernele canapelelor şi saltelele de pe canapele şi pe cele din paturi. Dă cu aspiratorul şi pe toate suprafeţele canapelelor şi paturilor, dar şi în interiorul şi dedesuptul acestora.

 

Interiorul sertarelor şi dulapurilor

 

Cu sertarele şi dulapurile este la fel ca în cazul rafturilor: scoţi totul, scuturi şi lustruieşti interiorul, cureţi obiectele care trebuie să fie în fiecare sertar şi dulap şi apoi le aşezi în ordine înapoi. Eventual, poţi schimba ordinea obiectelor, pentru a-ţi optimiza ritmul de lucru.

 

Dedesupt şi după

 

Va trebui să cureţi foarte bine şi sub covoare, sub dulapuri, sub canapele, sub fotolii, sub pat, dar şi după pat, după canapele, după dulapuri. Scoate praful din toate cotloanele casei, dezinfectează totul, aeriseşte totul, aşază totul înapoi în ordine perfectă. Apoi închide ferestrele, aşază decoraţiunile de Paşte şi parfumează fiecare cameră.

 

Gata, acum poţi respira uşurat!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI