Si mesele au nevoie de accesorii

08-11-2014 / Blog amenajari locuinte

Măsuţele de cafea nu sunt folosite numai pentru servirea cafelei, motiv pentru care şi este nevoie să accesorizezi această mică piesă de mobilier. De regulă, măsuţele acestea rotunde şi nu foarte înalte sunt aşezate în livinguri, dar arată la fel de bine în hol, în dormitor, în bucătărie sau chiar şi în baie. Totul depinde de culoarea măsuţei, de modelul picioarelor şi, mai ales, de felul în care aceasta este accesorizată. Despre ornamentele mesei rotunde, aşezate de regulă în centrul unei încăperi, vom discuta în acest articol.

 

O familie de vaze

 

Cumpără mai multe vaze care sunt din acelaşi material şi au aceeaşi culoare, dar forme şi înălţimi diferite. Astfel accesorizată poate fi orice măsuţă din orice cameră, hol, baie sau terasă. Florile proaspete aşezate în vaze ca cele descrise aici arată bine, dar au un aspect neutru, aşa încât să se potrivească oriunde.

 

Ornamente sculptate şi cărţi

 

Dacă vrei să îţi decorezi măsuţa cu ajutorul cărţilor, atunci această piesă de mobilier trebuie să se afle departe de aburii care se fac în baie, departe de mirosul de mâncare din bucătărie, departe de bătaia directă a soarelui de pe balcon sau de pe terasă. Aşadar, livingul, holul şi dormitoarele rămân singurele locuri unde poţi aşeza o măsuţă pe care să expui acele câteva cărţi reprezentative. Apoi, ai putea alege şi o sculptură deosebită care să troneze pe această măsuţă. Vei vedea în mai multe imagini din galeria foto că există câte un element impozant – de ce nu ar fi o sculptură modernă?

 

Măsuţă cu taburete

 

Nu la toate mesele te poţi aşeza, dar uneori este bine să aşezi la îndemână nişte taburete sau măcar nişte scaune pitice, numai aşa, de dragul design-ului. Bineînţeles, scaunele (indiferent de tipul lor) trebuie să se potrivească măsuţei tale măcar din punct de vedere cromatic dacă nu sunt şi din aceeaşi epocă, din acelaşi curent al modei şi din acelaşi material.

 

O măsuţă asimetrică

 

Asimetria îşi vă găsi mereu fanii: aşadar, şi aranjarea mesei tale rotunde poate fi în stil asimetric: un carneţel chic, o vază cu ikebana impunătoare, un glob sau un bibelou (o sculptură cât mai puţin kitsch-oasă) ar fi suficient pentru decorarea mesei din hol sau din living.

 

Dacă aşezi această măsuţă în dormitor, atunci obiectele de pe ea trebuie să fie alese în consecinţă: un ceas deşteptător, o vază cu flori proaspete, dar nu foarte parfumate şi poate un set pentru ceai ar prinde numai bine, nu crezi? Poţi înlocui setul de ceai cu o veioză şi o cărticică de citit înainte de culcare. Lasă imaginile din galeria foto să te inspire!

 

Mai multe despre personalitatea măsuţelor poţi citi mai multe aici, iar despre mese, în general, sunt articolele pe care le vei găsi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.