TIOR

Si mai si pastreaza cate ceva

Nu poţi arunca chiar totul: trebuie să mai şi păstrezi câteva dintre lucrurile pe care le-ai adunai în jurul casei şi care îţi sunt măcar dragi, dacă nu şi utile. Tocmai ce am scris acest articol despre ce să arunci, însă, pentru că se întâmplă cam des să îţi spunem să îţi arunci lucrurile, ne-am gândit că ar merge un articol nou în care să te încurajăm să şi păstrezi lucruri. 

 

Ce să păstrezi?

 

Suvenirurile unor experienţe plăcute

 

Experienţele plăcute trebuie păstrate în amintire cât mai mult timp, căci ele ne dau energia necesară să trecem peste cele neplăcute şi peste ceruri înnorate. Obiectele care servesc drept suveniruri pentru experienţele plăcute pot fi dintre cele mai diverse: dopul sticlei de vin consumate când v-aţi hotărât să vă căsătoriţi, primul test de sarcină pozitiv (în condiţiile optime), biletul de la un concert legendar şi aşa mai departe – ştii tu mai bine ce este de apreciat şi ce nu.

 

Dovezi ale reuşitelor

 

Diplome, trofee sau trofee personalizate (handmade sau primite cadou de la prieteni şi/ sau familie), orice ţi se pare ţie că marchează o reuşită profesională sau din viaţa de zi cu zi, trebuie păstrat. Ştii, pentru automotivare.

 

Reuşitele sunt de tot felul şi pot fi rememorate şi cu articole din ziar sau cu ajutorul fotografiilor – mai ales lucrurile vizuale te ajută să apreciezi mai mult fiecare moment şi să îţi aminteşti mai bine acele clipe de triumf. Sau... nu cumva mai ai un strop din parfumul pe care îl purtai atunci când s-au întâmplat bucuriile tale? Pune sticluţa aceea de parfum la loc de cinste, căci mirosurile sunt cele care te teleportează cel mai uşor în clipele amintirilor.

 

Lucruri îndrăgite

 

Unele persoane sunt ceva mai nostalgice şi, atunci, păstrează câteva lucruri din fiecare etapă din viaţă: păturica primită la (propriul) botez, primul ursuleţ şi coleg de pat, abecedarul, prima floare primită de la băiatul de care ţi-a plăcut, cămaşa aceea cu care îţi stătea atât de bine la banchet şi aşa mai departe.

 

Sunt obiecte care, cel mai probabil, nu vor mai fi în veci folositoare sau folosite, dar de care nu te poţi despărţi, pentru că fac parte din spiritul tău.

 

Bucăţele din istoria personală

 

Haide, aminteşte-ţi şi de acest articol unde am discutat despre obiectele importante pentru propria curriculă. Îţi poţi transforma locuinţa sau, măcar, holul şi livingul într-un muzeu personal cu foarte mare uşurinţă: o hartă pe care să prinzi piuneze prin locurile vizitate (eventual, cu bileţele în locurile mai speciale, pentru un adaos de informaţii sau cu mici fotografii făcute la faţa locului), un album foto răsfirat, o colecţie de scoici şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI