TIOR

Sfaturi pentru organizare mai eficienta

Cine mai are timp să facă ordine zilnic? Trăim într-un ritm prea alert pentru a face curat la finalul fiecărei zile: este nevoie de un algoritm al curăţeniei. Tocmai de aceea vom dedica acest articol sfaturilor pentru organizarea eficientă: dacă fiecare obiect are un loc al său şi îl aşezi în spaţiul cu pricina de îndată ce ai terminat treaba cu el, va fi de ajuns să faci curat în casă o dată pe săptămână (dacă nu ai animale de companie).

 

Coşul de rufe

 

Majoritatea persoanelor aleg să ţină coşul cu rufe de spălat în baie sau în holul din apropierea băii. Totuşi, la fel de multe persoane preferă să îşi lase şosetele proaspăt descălţate prin casă: în dormitor, în living, în holul de la intrare şi aşa mai departe.

 

Ia în considerare aşezarea unui coş de rufe din nuiele împletite şi cu căpăcel în dormitor: sub pat, sub birou sau, pur şi simplu într-un colţ al camerei. Va fi un coş simpatic, ce nu va deranja din punct de vedere estetic, şi va fi mai mic decât cel din baie, pentru că singurul lui scop este să te ajute să îţi menţii camera mai ordonată.

 

Sertarul de lenjerie intimă

 

Nu-i aşa că şi ţie îţi este greu să găseşti de fiecare dată perechea potrivită pentru şoseta pe care o ţii deja în mână? Te înţelegem perfect. De aceea, recomandarea este să alegi un şifonier cu sertare şi fiecare sertar să aibă despărţitoare (pe care le poţi improviza din carton mai gros sau din placaj, astfel încât în fiecare spaţiu să încapă numai o pereche de şosete, de indispensabili, un singur sutien sau o singură cravată.

 

De asemenea, nu mai aduna de pe sârmă sau din uscător toate şosetele la grămadă, ci împerechează-le pe măsură ce le aduni.

 

Noptiera sau comoda din dormitor

 

Şi biroul, şi noptiera, şi comoda au aceeaşi soartă: se aglomerează de-a lungul zilei. Pentru a evita să se strângă prea multe lucruri în dezordine, optează pentru două detalii care îţi vor uşura viaţa: tăviţe şi sertare.

 

Un sertar este de ajuns pentru a trage tot ce este pe suprafaţa noptierei, de exemplu, înăuntrul acestuia şi a face totul să pară mai ordonat: toate lucrurile care se adună arbitrar aici vor fi sortate în ziua de curăţenie.

 

Tăviţa te ajută să păstrezi în ordine acele câteva obiecte care trebuie să rămână la suprafaţă: lumânarea parfumată, ceasul deşteptător şi calendarul de birou sau orice alte obiecte ai ales tu pentru a-ţi lumina ziua.

 

Sertarul „cu de toate”

 

Toată lumea are un astfel de sertar: sertarul în care ţii baterii, foarfece, rolelele de bandă adezivă, lanterne, sârme, cabluri, ac cu aţă de urgenţă şi aşa mai departe. Acestea trebuie şi ele sortate după categoria căreia aparţin şi separate prin pereţi din carton, placaj, plastic sau orice îţi trece prin minte că poţi folosi în acest scop.

 

Măsuţa de cafea din living

 

Pe măsuţa de cafea din living nu trebuie să fie decât un singur lucru: o tavă simpatică. Pe aceasta, poţi aşeza şi vasul cu potpourri, şi telecomanda, şi telefoanele mobile şi orice mai ai nevoie să ai la îndemână sau să îţi înfrumuseţeze camera. Cu siguranţă să va dovedi şi mai eficientă o măsuţă în interiorul căreia se pot depozita lucruri.

 

Sertarul cu tacâmuri

 

Sertarul de tacâmuri va fi mai eficient dacă, asemeni celui de lenjerie intimă, este compartimentat cu atenţie. Fiecare sortiment de instrumente de mâncat să aibă propriul făgaş, iar ordinea să nu fie deranjată pentru nimic în lume.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI