TIOR

Sezonul romantismului – Tipuri de iluminat

Suntem în plin sezon de romantism. Chiar dacă nu eşti de acord cu aceste lucruri şi celebrezi iubirea în fiecare zi a anului, trebuie să ştii câteva trucuri. Cu toţii recunoaştem o ambianţă romantică, deşi pentru fiecare romantismul înseamnă altceva. Şi, totuşi, cum creezi acea atmosferă prielnică tandreţurilor? Lumina este unul dintre prietenii tăi.

 

Lumină de jos

 

Lasă puţin spaţiu între pat şi perete şi instalează jos câteva spoturi luminoase sau un neon. Pentru un efect vizual mai plăcut, este recomandat să apelezi la câteva decoraţiuni din sticlă transparentă sau din hârtie care să fie atârnate de tavan şi să imite o salcie plângătoare.

 

Lumină în oglindă

 

Nu este nevoie de foarte multe lumini sau de costuri prea mari pentru o atmosferă plăcută. Cu o singură veioză (un singur bec) şi câteva oglinzi poţi crea o încăpere labirintică şi frumos luminată, cu un aer uşor misterios, dar şi jucăuş, în acelaşi timp.

 

Dacă vrei să eviţi să îţi vezi chipul în mai multe colţuri ale camerei, poţi lumina încăperea cu lumânări şi să aşezi lângă flacăra fiecăreia câte o oglindă mică – vei crea un dispozitiv de iluminare asemănător vechilor lămpi cu gaz (şi acelea aveau câte o oglindă în care să se reflecte lumina).

 

Lumină colorată

 

Fie că alegi să aşezi sursa de lumină lângă un obiect cu o culoare intensă, fie că vei alege să aşezi panouri din materiale colorate sau că vei crea abajururi colorate pentru fiecare bec, lumina se va colora la fel de uşor şi, totuşi, cu intensităţi diferite în funcţie de varianta aleasă. Important este să alegi culoarea potrivită: cel mai recomandat este să optezi pentru culori calde (galben, roşu, oranj).

 

Lumină în colţ

 

Lumina albă, clară, nu are darul de a instiga la manifestarea afecţiunii. De cele mai multe ori, avem nevoie de o bruiere a vizualului pentru a ne putea manifesta cu toată dezinvoltura.

 

Aşadar, ai putea alege să luminezi o încăpere cu ajutorul unor veioze înalte, aşezate în colţul sau colţurile camerei de decorat.

 

Lumină de foc

 

O reţetă sigură pentru romantism este aprinderea unui şemineu sau aprinderea mai multor lumânări, de diferite forme şi dimensiuni. Focul este, de altfel, un simbol al pasiunii, iar imaginea unor flăcări jucăuşe va ajuta la crearea unei atmosfere romantice.

 

De altfel, focul a fost primul mod de iluminare "artificială", încă din vremurile când omul nu se preocupa decât de acele câteva nevoi primordiale: hrană, adăpost şi reproducere. Ceva din fiinţa noastră îşi aminteşte de acest lucru, prin urmare, dacă celelalte două nevoi sunt întâmpinate, în subconştient va naşte dorinţa carnală ce dă naştere manifestărilor fizice dintre două persoane.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI