TIOR

Sertarul cu de toate

Într-o casă de om va exista întotdeauna un sertar cu de toate, dar chiar şi acolo trebuie să poţi menţine ordine pentru a putea găsi de fiecare dată ce cauţi. Cum organizezi un astfel de locşor unde trebuie să aibă loc totul? Bineînţeles, nu punem întrebarea fără a oferi şi câteva sugestii...

 

S-ar putea să fie nevoie de mai multe sertare, de fapt.

 

Vei vedea, pe parcursul acestui articol, că nu îţi ajunge un singur sertar pentru toate mărunţişurile mai mult sau mai puţin importante din casă. De exemplu, gândeşte-te numai aşa: ai nevoie de un sertar unde să organizezi actele casei şi ale familiei, unde vei ţine cheile de rezervă şi alte lucruri cu caracter personal, un sertar pentru medicamente şi un sertar pentru mărunţişuri de birotică, încărcătoare de telefoane şi aşa mai departe.

 

Vezi? Vei avea nevoie de un dulap cu sertare. Important este să le compartimentezi cum trebuie.

 

Clasifică şi etichetează.

 

Va trebui să împarţi toate obiectele care nu au aparent un loc anume după diverse categorii. Noi îţi propunem să le grupezi astfel: unelte pentru întreţinerea casei (cabluri, şurubelniţe, chei, patent, ciocănele etc), consumabile pentru birou (agrafe, rezerve pentru pixuri sau stilorui, clipsuri, scotch etc), sertarul pentru electronice (baterii, transformatoare, încărcătoare etc), obiecte personale şi produse pentru handmade.

 

În interiorul sertarului vei avea subcategorii, iar acestea vor avea nevoie de compartimente speciale, după dimensiunile şi tipurile fiecărei subcategorii de obiecte.

 

Alege un mod de sortare.

 

Trebuie să ştii că există două moduri de sortare: poţi alege sortarea după chip şi-asemănare (şurubelniţe cu şurubelniţe, creioane la creioane, baterii la baterii) sau după scopul fiecărui instrument (aduni într-un singur loc toate instrumentele necesare pentru împlinirea unei sarcini (patent, banda izolatoare, liţe etc) şi creezi truse pentru diferitele activităţi necesare în jurul casei.

 

Păstrează lucrurile acolo unde ai nevoie de ele.

 

Nu vei depozita sacii de gunoi şi bureţii în living, pentru că ai nevoie de ei în bucătărie şi în baie. Aşadar, îi vei depozita în bucătărie şi în baie. După acest exemplu, vei depozita orice alte lucruri în încăperile şi în zonele din diferitele încăperi unde aceste obiecte se fac utile, pentru a-ţi eficientiza timpul şi activitatea din fiecare zi.

 

Găseşte recipientul potrivit.

 

Recipientul în care depozitezi diferite obiecte trebuie să fie destul de încăpător, dar nu prea mare, pentru a nu se împrăştia conţinutul. De asemenea, trebuie să facă obiectele pe care le conţine accesibile pentru tine. De exemplu, creioanele vor avea nevoie de un recipient care să îţi permită să vezi culoarea fiecărui creion, dar şi tipul minei, şi, în acelaşi timp, să poţi să iei creionul necesar de vârf, fără a te înţepa în celelalte, fără să bagi mână în borcan şi a risca să rămâi cu mâna blocată. Accesibilitatea şi vizibilitatea sunt criterii importante şi pentru recipientele pentru celelalte categorii de produse depozitate în sertare.

 

Gândeşte în afara... sertarului.

 

Nu totul stă cel mai bine în sertare. Unele obiecte care trebuie depozitate nici măcar nu încap în sertare. Ia în considerare depozitarea lucrurilor mărunte care nu au un loc anume în casa ta şi în cutii şi lădiţe (din carton, din textile sau din diferite tipuri de împletituri). 

 

Mai multe sugestii pentru organizarea lucrurilor în interiorul locuinţei tale vei găsi aici şi aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI