TIOR

Secretele unei locuinte

Ai fi aşteptat să mai fie încă ceva după "locuinţe"? Nu este nevoie, căci de data aceasta vom discuta despre pasajele secrete dintr-o casă. Pentru că acestea nu sunt create numai în filme, ci pot fi construite şi în interiorul unei locuinţe, dacă ai destulă răbdare, imaginaţie şi resurse de lucru (forţă, timp, bani etc).

 

Pasajele secrete pot fi construite cu diverse intenţii: fie pentru a putea fugi de acasă, fie din dorinţa de izolare într-un colţ unde să nu te ştie nimeni, fie pentru a avea un loc unde să poţi ascunde cadourile şi să fie în siguranţă, fie pentru a masca o parte mai puţin frumoasă a locuinţei, dar aceasta să fie în continuare accesibilă.

 

O alegere clasică: biblioteca buclucaşă

 

Ştim că bibliotecile ascund multe mistere în volumele pe care le găzduiesc şi adesea, în filme, în cărţi, în alte poveşti, bibliotecile ascund misterul trecerii dintr-un spaţiu într-altul: fie într-o altă dimensiune, fie într-o altă perioadă, fie, pur şi simplu, într-o altă încăpere. Trebuie să recunoşti că trecerea din dormitor în living printr-o uşă rotativă care arată ca cea mai banală bibliotecă este încă o idee plăcută.

 

Fie amenajezi un perete întreg ca o bibliotecă uriaşă, apoi creezi un corp mobil al bibliotecii, fie din tot peretele maschezi calea de acces cu o bibliotecă simplă, îngustă şi discretă. Va trebui să ai grijă să nu zgârie podeaua partea mobilă a bibliotecii şi să nu ciufulească mocheta sau covorul: să nu existe nicio urmă a pasajului secret căci, altfel, nu ar mai fi secret.

 

Ascunzătoarea

 

Dincolo de poarta "magică" din bibliotecă, din şifonier sau de sub scări, se află cel mai adesea un loc secret pentru odihnă, pentru creaţie sau pentru experimente. Asigură-te că dincolo de poarta pe care nu o ştie nimeni în afară de tine că este o poartă ai un spaţiu confortabil, unde să ai întotdeauna destul aer, unde să poţi sta confortabil, unde să fie luminat şi plăcut. Restul detaliilor le vei pune tu la punct în funcţie de spaţiul disponibil şi de scopul pe care îl alegi pentru acest spaţiu.

 

Pasajul secret

 

În special dacă locuieşti la casă, poţi crea un pasaj secret care să te ajute să evadezi în cazul unei invazii sau în cazul în care vrei să pleci de acasă şi să te întorci fără să te ştie nimeni. În acest caz, pasajul secret trebuie să fie foarte bine camuflat şi, de asemenea, foarte bine păzit. Să ai întotdeauna grijă ca acesta să fie curat, să improvizezi o trusă de prim ajutor, o trusă cu provizii (în cazul în care trebuie să fugi de acasă în câteva secunde – chiar şi numai pentru o joacă fantastică, să ai totul bine pregătit) şi minimum o lanternă. Eventual, îl poţi amenaja ca pe un hol oarecare. 

 

Un alt fel de mască

 

Notam puţin mai sus că pasajul secret poate să nu fie cu adevărat un pasaj, ci numai o mască pentru o parte neplăcută a casei, dar care trebuie să fie în continuare accesibilă. De exemplu, acest "pasaj" poate fi mască pentru cele mai importante ţevi din casă: în locul unei măşti banale din plastic sau lemn, alege să construieşti un perete fals şi o bibliotecă pe care să o poţi da cu uşurinţă la o parte în cazul în care este necesară o verificare a ţevilor.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI