TIOR

Seara de jocuri ireprosabila

Afară la un picnic sau acasă, la adăpost, merge din când în când câte o seară de jocuri. Dar cum organizezi o astfel de serată? Poţi organiza o astfel de seară oricând, dar recomandarea aceasta vine în întâmpinarea toamnei, în special: când afară este prea rece pentru plimbări şi petreceri, te retragi în casă, bei o cană cu vin fiert cu prietenii şi puneţi de-un joc. Aşadar... ce îţi trebuie pentru o seară a jocurilor?

 

Alege locul.

 

Dacă ai grădină şi e frumos afară, poţi amenaja spaţiul de joacă şi afară. Totuşi, pentru că vremea este relativ imprevizibilă, mai ales toamna sau în apropierea toamnei, ar fi mai bine să amenajezi totul în interior.

 

În interiorul locuinţei tale, totul va depinde de cât spaţiu ai şi ce cameră eşti dispus(ă) să sacrifici pentru "scandal". Vrând, nevrând, se va face puţină dezordine. Totuşi, nu trebuie să porneşti cu gândul acesta, ci să te gândeşti unde v-aţi simţi cu toţii mai bine şi unde sunt mai puţine lucruri de stricat.

 

Alege jocurile (cu variante cu tot).

 

Următorul pas este să alegi ce veţi juca: nu poţi alege un singur joc, ci va trebui să ai şi câteva planuri de rezervă. Serile de jocuri se pot lungi mult şi bine şi s-ar putea să fie nevoie de un alt joc până să se dea stingerea. Aşadar... ce veţi juca? Poker, Monopoly, cărţi, remmy, mima? Toate variantele de mai sus?

 

Cunoaşte regulile de joc.

 

Dacă vrei să le propui prietenilor tăi un joc nou, ar fi bine să nu citeşti instrucţiunile fix când vin ei, ci să te pregăteşti dinainte şi să le poţi explica şi lor, corect şi coerent, regulile noului joc de testat. Nu merge pe varianta "lasă, că învăţăm din mers", căci veţi pierde multă vreme şi s-ar putea să ştirbeşti astfel farmecul jocului.

 

Fă loc pentru toată lumea.

 

Este bine să ştii dinainte câţi oaspeţi vei avea. Astfel, vei putea să asiguri câte un loc fiecăuia. Nu trebuie să ai seturi de scaune sau să stea toată lumea pe canapea. Diversifică! Cineva stă pe un taburet, cineva pe un fotoliu cu şine, cineva pe un fotoliu clasic, cineva pe canapea, cineva pe o stivă de pernuţe turceşti, cineva pe un fotoliu puf ("beanbags"). Aşa... acum are loc toată lumea?

 

Ce se serveşte?

 

Ca gazdă, probabil vei vrea să pregăteşti ceva pentru oaspeţii tăi. Totuşi, nu trebuie să te dai peste cap să faci toate poftele tuturor, ci spunele: eu am pufuleţi, ciocolată şi o sticlă de suc de portocale; cineva vrea altceva, să-şi aducă! Oaspeţii tăi pot veni cu gustări sau pot face chetă pentru a completa meniul de alimente şi băuturi de servit în seara jocurilor. Poate vin chiar cu o idee de jocuri cu diferite alimente sau băuturi pe care le aduc!

 

Şi nu uita că trebuie să staţi confortabil.

 

... Iar prin "să staţi confortabil" nu ne referim numai la poziţie. Trebuie să fie o atmosferă plăcută, relaxată, cu muzică de fundal pe care să o accepte toată lumea, cu o lumină clară, dar nu foarte intensă şi nici prea slabă, cu decoraţiuni simple făcute manual şi care se potrivesc oricând, oriunde, pentru a da un aer haios întregii încăperi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI